Vuxenutbildning - din väg till högre studier eller jobb

Ansök senast den 21 september för start den 17 november

Välkommen till Hermods vuxenutbildning i Stockholm!

LÄS GYMNASIEKURSER I HÖST
Missade du kursstarterna i oktober? Nästa kursstart är den 17 november 2014.  Kolla vad som gäller och vilka kurser som ges i din hemkommun. Du ansöker senast 21 september via vuxenutbildningen på din hemkommun. Klicka på knappen "ansök här" för att hitta din kommun.

Intresseanmälan Ansök här

 

Distans eller klassrum, eller både och?
Många av våra kurser finns i studieformen Flex. Det är en väldigt populär modell som samlat det bästa ifrån båda sidor. Du läser din kurs i vår webbplattform och har samtidigt tillgång till lektioner i skolan. Du kommer på så många lektioner du vill och känner du att du behöver mer kan du även gå på drop in-handledning. Om du tycker allt flyter på smidigt hemifrån behöver du inte gå på någonting alls. Flex finns bara på 50 % kurstakt (10 veckor).

Saknar du behörighet till högskolan?
Skaffa dig din högskolekompetens på Hermods. Vi har de flesta kurser du kan tänkas behöva komplettera med för att komma in på högskola/universitet/yrkeshögskola. Välj fritt vilka kurser och kurstakter som passar dig bäst. Behöver du rådgivning? Hör av dig till vår studie- och yrkesvägledare så får du hjälp.

Yrkesutbildningar – Vägen till ditt nya yrke
Kurser i form av paket är väldigt populärt  just nu. Vill du till exempel bli Inköpsassistent, Ekonomiassistent eller kanske Undersköterska? Vi har mängder av yrkesutbildningar på gymnasial nivå. Alla riktade mot branscher som söker utbildad personal. Hitta ditt nya yrke genom en yrkesutbildning!

Är du osäker på om du är behörig för en yrkesutbildning?
Av olika anledningar kan din hemkommun välja att ge dig avslag när du söker en yrkesutbildning. Är du osäker kan det vara bättre att söka innehållet i yrkesutbildningen som fristående kurser. Det ger dig även mer flexibilitet. Fristående kurser kan du läsa på olika kurstakter och är enklare att kombinera med t.ex. arbete. Välj bara samma kurser och i samma ordning som i utbildningen. Du hittar information om våra vårdinriktade utbildningar här och om våra utbildningar inom handel och företagande här. Kontakta oss om du är osäker så hjälper vi dig.

Behöver du göra ditt gymnasiearbete?
För att få en gymnasieexamen måste man ha utfört ett gymnasiearbete. Tidigare har det varit lite svårt att utföra detta genom vuxenutbildningen men numera har vi kurser även inom detta område. Du söker som vanligt genom din hemkommun. Kontakta oss om du har frågor.

Läs om hur några studenter upplever sina studier
Mahiras väg till jobb genom Hermods
Plugga när du vill på distans

 


Ansök senast den 21 september för start den 17 november
Utbildningarna är kostnadsfria och studiemedelsberättigade hos CSN


 

Schema
Aktuella scheman

Kontakt
Kontaktuppgifter för Hermods i Stockholm

Besök Hermods vuxenutbildning i Stockholm på facebook Besök Hermods vuxenutbildning i Stockholmsregionen på facebook


Ansök här

Få mer information - gör en intresseanmälan.

 

Hermods Vuxenutbildning

 

 Sista ansökningsdag 21 september för kursstart 17 november

 

 

Hermods Vuxenutbildning i Stockholm. Ladda ner kurskatalogen
Ladda ner vår katalog

uiqt|wB{%y%v5{|wkspwtuHpmzuwl{5{muiqt|wBqvnwHpmzuwl{5{mqvnwHpmzuwl{5{m