Yrkesutbildning i Stockholm

Yrkesutbildning på Hermods i Stockholm

Söker du en utbildning som ger dig kompetens till ett specifikt yrke eller vill du höja din kompetens? Är du intresserad av  en praktisk yrkesutbildning? Hos Hermods i Stockholm hittar du flera yrkes- och lärlingsutbildningar inom bygg, måleri och fastighet. Samtliga utbildningar är på gymnasial nivå.  

Yrkesutbildning inom bygg

Gymnasial yrkesutbildning inom Bygg, måleri och fastighet

Få en grundutbildning som ger dig rätt kompetens för en framtid inom bygg-, måleri- eller fastighetsbranschen. Du läser på heltid och kan välja mellan två studieformer; skolform och lärlingsform. Läs mer nedan och ta reda på vilken studieform som passar dig bäst. Du kan välja mellan flera olika yrkesinriktningar, mer information hittar du under yrkesutbildningar. Alla utbildningar är CSN-berättigade.

Hermods yrkesutbildningar är godkända av BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd) och vi har ett nära samarbete med branschen. 

Yrkesutbildning i skolform

Du startar din utbildning på vår skola i Stockholm, Bromma. Här får du teoretiska lektioner i klassrum och praktiska lektioner i vår bygghall. I utbildningen ingår även arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär praktik hos ett företag i branschen som ger dig såväl arbetslivserfarenhet som bra kontakter inför framtiden. Våra yrkesutbildningar i skolform erbjuds inom områdena bygg och måleri.

Utbildningen är en grundutbildning på ca 1 år. Du får tillgodoräkna dig utbildningens poäng/timmar i din utbildningsbok när du efter utbildningen fått en lärlingsanställning. Efter avslutad utbildning och lärlingsanställning så kan du få ett yrkesbevis genom BYN.

- Jag tycker om att arbeta med kroppen och att lära mig nya saker inom golvläggning. Finns så många olika tekniker och arbetssätt att lära sig. Men man ska inte vara rädd för att testa. Kvinnor klarar det lika bra som män, säger Yanet.

Yanet Birhanu går en yrkesutbildning till Golvläggare på Hermods i Stockholm. Läs hela intervjun här.

 

Yrkesutbildning i lärlingsform

Utbildningen börjar med en två veckors introduktionskurs som ges i vår skola i Stockholm, Bromma. Du går sedan direkt ut på praktik på ett företag i branschen, minst 70 % av studietiden är förlagd på en arbetsplats. Du har möjlighet att skapa dig kontakter i branschen och du får god arbetslivserfarenhet. Våra lärlingsutbildningar erbjuds inom bygg, måleri och fastighet.

Utbildningen är en grundutbildning på ca 1 år. Du får tillgodoräkna dig utbildningens poäng/timmar i din utbildningsbok när du efter utbildningen fått en lärlingsanställning. Efter avslutad utbildning och lärlingsanställning så kan du få ett yrkesbevis genom BYN.

Ansökan och kursstarter

Tillbaka till Stockholm