Mais Errim Sofan

Moduler på Hermods, via praktiken fick hon drömjobbet!


Namn: Mais Errim Sofan
Har läst/deltagit i: Grundläggande Moduler på Hermods i Skene.
Ålder: 31 år
 

Hur kom du först i kontakt med Hermods?

Min första kontakt med Hermods var via Arbetsförmedlingen. Sedan började jag på Hermods, det var cirka ett år sedan. Jag gick på Hermods i 6-7 månader och sedan gick jag ut på praktik i fyra månader. Efter praktiken fick jag jobb på min praktikplats och nu jobbar jag där. Det är på Reningsverket där jag jobbar med prover och analyser. Det är roligt och jag trivs bra!

 

Alla på Hermods har varit väldigt snälla och hjälpsamma. Jag har fått mycket hjälp av Hermods personal som lärt ut sin kunskap bra. På Hermods respekterar man eleverna och det märks verkligen!

 

Berätta lite om din tid på Hermods?

När jag började på Hermods kunde jag knapp någon svenska. Jag fick mycket hjälp med språket på Hermods Grundläggande Moduler. Under min tid på Hermods lärde jag mig många nya ord, jag fick hjälp med att komma ut på arbetsmarknaden. Det var jättebra att få komma på praktik och många av de elever/deltagare som var på praktik fick jobb efteråt.

Berätta lite om din bakgrund?

Jag kommer från Syrien och jag kom till Sverige med min man och min dotter för cirka ett år och fem månader sedan. I mitt hemland har jag studerat Kemi på universitet. Jag talar arabiska och franska. I mitt hemland har jag jobbat som lärare, och som labbpersonal på medicinfabrik (kemisk- och fysisk kontroll i laboratorium) samt praktiserat på apotek.

Hur har kontakten med din handledare och personalen på Hermods varit?

Alla på Hermods har varit väldigt snälla och hjälpsamma. Jag har fått mycket hjälp av Hermods personal som lärt ut sin kunskap bra. På Hermods respekterar man eleverna och det märks verkligen!

Vad har Grundläggande Moduler på Hermods gett dig?

Jag har lärt mig många ord under min tid på Hermods, bland annat inom ekonomi och matematik. Från min praktik på Hermods fick jag jobb på Reningsverket, så via Hermods har jag fått det jobb där jag arbetar idag.

Trivs du bra på jobbet?

Ja, det gör jag. Jag lär mig mycket svenska på jobbet och lärde mig mycket svenska under praktiken. Alla som arbetar där är jättesnälla och hjälper mig mycket, så jag trivs väldigt bra på mitt jobb.

Hur känner du för framtiden? Vad vill du göra om ett par år?

Jag vill fortsätta studera och jag är införstådd med att det kommer ta lite tid då jag måste studera svenska och engelska främst. Sedan vill jag fortsätta jobba med det jag gör idag på Reningsverket.

Vad gör du när du inte jobbar eller studerar, har du några speciella fritidsintressen?

På min fritid läser jag böcker på svenska och jag har börjat läsa svenska tidningar. Jag leker med min dotter och sedan tittar jag också på svenska program på TV.
 
Avslutande ord: Jag vill säga tack till alla på Hermods SFI och på jobbet!