Våra elever berättar

Våra SFI-elever berättar

98% av våra elever är nöjda med sin kurser eller utbildning och kan rekommendera Hermods till sina vänner och bekanta. Hittills har över fem miljoner utbildats på Hermods och vi har idag cirka 60 000 elever per år.


Aroa Montes Cañizares

- Jag brukar säga till vänner som behöver förbättra sin svenska att de borde läsa SFI på Hermods.

Läs hela intervjun här

 Husam Stita

- Jag var blyg och vågade inte prata. När jag lärde mig svenska blev jag mig själv igen.

Läs hela intervjun här
 


Ayham Stita

- Jag hade en fantastisk lärare i engelska på Hermods. Tanja hette hon och var väldigt pedagogisk i sitt arbetssätt. 

Läs hela intervjun här

 


Mahyar Mohammadi Sheyjani

- Jag älskar Sverige och SFI! Jag kan varmt rekommendera andra att studera SFI. Det är ett bra första steg till att komma in i samhället och kunna förverkliga din dröm.

Läs hela intervjun här
 

Nishat - från SFI till riksdagen


Från SFI till Riksdagen - Nishats story

I höstas var Nishat i riksdagen och berättade om hur lärarna har inspirerat henne och lyckan över att idag vara en del av det svenska samhället. Här kan du läsa hela artikeln.

Se filmen där Nishat talar i riksdagen
 


Karen Johansson

- Det som också var en framgångsfaktor för mig var att jag hade så bra lärare som gjorde att jag aldrig tappade motivationen utan vill plugga vidare för att lära mig svenska.

Läs hela intervjun här
 


Athina Pliakau

- Allt har varit fantastiskt! Som vuxen när du vill börja ett nytt liv i Sverige så var min tid på Hermods mycket lärorik och på detta sätt integrerades jag i samhället.

Läs hela intervjun här
 


Tatiana Leushina

- Lärarna på Hermods är hjälpsamma och som elev kan du fråga vad som helst. Man kan fråga saker som inte har med lektionerna att göra utan frågor kring hur man gör saker i Sverige.

Läs hela intervjun här


Hasna Tamas

- Jag tycker vi känns som en stor familj. Jag umgås mycket med mina klasskamrater även på fritiden.

Läs hela intervjun här

 


Fahmi Alshaaer

- Jag har haft mycket kontakt med min lärare och har kunnat fråga henne mycket. Hon har alltid tid för mig och jag kan prata med henne om olika saker som jag undrar över.

Läs hela intervjun härSinor Ahmedi

- Jag trivs med allt här på Hermods. Alla i klassen är trevliga och jag har fått två bra klasskompisar som jag umgås mycket med. Vi hjälper varandra en hel del med studierna.

Läs hela intervjun här


Erika Maria Giusti Angulo

En dag bestämde sig Erika Maria Giusti Angulo för att hon ville se mer av världen. Hon kände att hon inte utvecklades på sin dåvarande arbetsplats hemma i Mexiko och bilden hon hade av Europa lockade.

Läs hela intervjun här
 


Kaban Hussein

Kaban Hussein kom till Sverige en kylslagen torsdag i februari 2009. Hon insåg snabbt att hon hade för tunna kläder med sig till sitt nya land, där hon planerade att stanna i två år. Vädret var dock bara en av många stora skillnader mellan Sverige och den irakiska delen av Kurdistan där hon är uppvuxen.

Läs hela intervjun här


Timothy Wakeham

Timothy Wakeham har valt att bosätta sig 1 300 mil från sin hemstad Newcastle i Australien. Nytt land, nytt språk och ny kultur. Flyttlasset till Stockholm gick i juni 2013 och för Tim, som han helst kallas, har livet förändrats på många sätt.

Läs hela intervjun här


Mohammad Hamid Khudaidad

Om man kan analysera en dikt betyder det att man har lärt sig hjärta av ett språk. Jag har försökt skriva en dikt på svenska som berättar om mina känslor från när jag började lära mig svenska tills nu.

Läs hela intervjun här
 


Leila Behri 

- Jag trodde inte att jag skulle trivas här. Leila Behri har studerat på Hermods i MalmöJag visste ganska lite om Sverige, jag flyttade hit för att min man redan bodde här. Folk hade berättat för mig att det var ett bra land och nu vet jag att de hade rätt. 

Läs hela intervjun här