Mahyar Mohammadi Sheyjani

SFI har gett mig nya möjligheter!

 

Namn: Mahyar Mohammadi Sheyjani
Läser: SFI på Hermods i Alvik
Ålder: 29 år

 

Jag älskar Sverige och SFI! Jag kan varmt rekommendera andra att studera SFI. Det är ett bra första steg till att komma in i samhället och kunna förverkliga din dröm.

 
 

 


För fyra år sedan kom Mahyar Mohammadi Sheyjani till Sverige från Iran. Han har under nio månader studerat SFI på Hermods i Alvik, vilket har ökat hans språkkunskaper i svenska och lett till en praktikplats som barnskötare på en förskola i Hässelby.

29-åriga Mahyar Mohammadi Sheyjani inleder intervjun med att uttrycka sin glädje över att vara i Sverige och att läsa på SFI. Mahyar har under februari 2017 gjort en tre-veckors praktik som barnskötare på en förskola i Hässelby där han trivdes mycket bra. Han kom bra överens med alla på skolan och han har efter praktiken utvecklat sin svenska och fått mersmak för yrket.

- Min dröm är att arbeta som barnskötare i framtiden. Jag njöt verkligen under min praktik! Jag tycker om skolmiljön och att arbeta med barn, berättar Mahyar.

SFI – ett första steg mot din dröm

Mahyar började under februari 2016 studera på Hermods SFI i Alvik efter att han blivit rekommenderad av vänner som studerade där. Nu har han studerat på SFI över 9 månader och trivs med både lärare och andra elever.

- Jag tycker att Hermods är en bra skola och att lärarna är väldigt engagerade. De är bra på att lära ut och har en nära kontakt med oss elever. Dessutom har de humor, vilket jag uppskattar, skrattar Mahyar.

Under sina fyra år i Sverige trivs nu Mahyar bättre än någonsin eftersom han lär sig mer och mer svenska för varje dag och känner sig allt mer involverad i samhället. Han berättar att han gillar att studera. I sitt hemland Iran studerade han teknik på universitet i 2,5 år innan han flyttade till Sverige. Han menar på att SFI är en väg till att kunna ta nästa steg och utbilda sig inom ett område som man brinner för.

- Jag älskar Sverige och SFI! Jag kan varmt rekommendera andra att studera SFI. Det är ett bra första steg till att komma in i samhället och kunna förverkliga din dröm, avslutar Mahyar med.