Lärlingsutbildning inom Barn och fritid

Läs som lärling inom barn och fritid

Du kan läsa din yrkesutbildning inom barn och fritid som lärling hos oss på Hermods, du kan läsa yrket på distans samtidigt som du är lärling på en arbetsplats. Din utbildning ger samma betyg, samma behörighet och möjlighet till anställning.

Lärling innebär att du är större delen av din utbildning inom den verksamhet du valt och resterande studerar du i vår utbildningsplattform Novo. Att läsa lärling på distans innebär att du inte har några fysiska lektioner utan du studerar på egen hand via vår webbaserade utbildningsplattform Novo samt tillsammans med din handledare ute i verksamheten. Du väljer själv om du vill studera på heltid eller deltid (25 %, 50 % eller 75 %) beroende på vad som passar din livssituation bäst.

Du kan gå en barn och fritids lärlingsutbildning inom:
 

Väktare

Hos oss på Hermods kan du utbilda dig till totalväktare och har mycket goda chanser att få ett arbete som är både omväxlande och roligt. Inom branschen är de vanligaste att arbeta som butikskontrollant, ronderande eller stationär väktare. Som behörig totalväktare kan du söka de vanligaste arbetena.

Utbildningen är 1200 poäng och avslutas med en period på Väktarskola i Boden, Stockholm, Göteborg alternativt Malmö. Du väljer själv vilket alternativ som passar dig bäst men resan dit, mat och logi bekostar du själv (förutom Boden där mat och logi ingår).

Du får kunskaper om/det du lär dig på utbildningen är:

  • Olika sätt att kommunicera
  • Människors olika miljöer
  • Gruppens betydelse, roller och grupptryck
  • Konflikter och konflikthantering
  • Att vara en bra ledare/förebild och betydelsen av det
  • Olika sociala verksamheter

Hermods samarbetar med företag

Hermods samarbetar med Väktarskolan AB som är ett av Länsstyrelsen auktoriserat utbildningsföretag. Väktarskolan AB har fått AAA i kreditrating av kreditvärderingsinstitutet Bisnode, vilket är den högsta kreditvärdigheten ett svenskt företag kan få. Via Väktarskolan får Hermods elever ordningsvaktsutbildning. Läs mer på www.vaktarskolan.se.