Din utbildning - Ditt jobb - Din framtidHitta utbildningar och tjänster

Öppna dörrarna till nästa nivå i livet

Vuxenutbildning

Genom vuxenutbildning (Komvux) på Hermods kan du få gymnasiebehörighet, komplettera gymnasiebetygen, bredda kompetensen för ett yrke eller få behörighet till högskola och universitet. Hos Hermods kan du läsa vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå. Vi tar dig vidare i livet mot högre utbildning och arbete. Du ansöker till vuxenutbildning via din hemkommun.

Se om du är behörig för att läsa vuxenutbildning.

Grundläggande vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning är till för dig som är klar med svenska för invandrare (SFI) eller behöver grundskolebetyg. Utbildningen är på grundläggande nivå. Det betyder att den motsvarar svensk grundskola (årskurs 1-9). Grundläggande vuxenutbildning har flera kurser. Hos Hermods kan du läsa grundläggande kurser i svenska, engelska, matematik, samhällskunskap och svenska som andraspråk. Utbildningen kan du kombinera med gymnasial vuxenutbildning och i vissa fall även med SFI. Efter utbildningen kan du fortsätta studera gymnasial vuxenutbildning och yrkesutbildning. 

Två studerande på komvux
Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning är till för dig som vill komplettera dina betyg från gymnasiet, få behörighet för högre studier eller bredda din kompetens. Utbildningen är på gymnasial nivå. Det betyder att den motsvarar svensk gymnasieskola. Gymnasial vuxenutbildning har flera kurser. Hos Hermods kan du läsa över 140 kurser.  Gymnasial vuxenutbildning ger dig behörighet för högre studier. Efter utbildningen kan du fortsätta studera på högskola, universitet eller yrkeshögskola.

Gymnasial yrkesutbildning

Gymnasial yrkesutbildning är till för dig som vill omskola dig, få ett framtidsyrke eller höja din kompetens. Utbildningen är på gymnasial nivå. Det betyder att den motsvarar svensk gymnasieskola. Hos Hermods kan du välja mellan flera yrkesutbildningar inom olika områden. Hermods utgår från  branschernas behov och krav när vi utformar våra yrkesutbildningar. Det innebär att du får vad som krävs för att arbeta inom yrket. 

Utbildningar som ger jobb

Flera av våra yrkeutbildningar finns inom områden där det finns ett behov av utbildad personal och där arbetsmarknaden ser god ut. Dina jobbchanser efter utbildningen blir därmed stora. 
Hermods har yrkesutbildningar inom:

Ett urval av våra Yrkesutbildningar

Gymnasial vuxenutbildning för företag

Behöver hela personalgruppen fördjupade kunskaper eller spetskompetens? Hos Hermods kan de läsa gymnasiala kurser som ingår i Vård- och omsorgsprogrammet (Komvux).

Företagsanpassad utbildning

Vill ni ha en skräddarsydd utbildning baserad på de unika behoven hos din arbetsgrupp eller organisation? Då kan vi arrangera en utbildning som passar just för er. Varje utbildning utvärderas för att säkerställa en hög kvalitet. Kontakta Hermods för diskussion och offert på företagsanpassad utbildning.

Lärlingsutbildningar inom byggyrken

Saknar du teoretiska kunskaper i ett byggyrke kan du läsa lärlingsutbildning på Hermods. Minst 70 % av utbildningen genomförs på en arbetsplats med stöd av en handledare. Utbildningen tar ca ett år. Hermods har lärlingsutbildningar inom ett 15-tal byggyrken.

Efter avslutad utbildning skaffar du själv en anställning. Kanske kan du bli anställd på det företag där du gått lärling, eller så har du en god referens att ta med dig i ditt fortsatta jobbsökande.

En traditionell lärlingsutbildning passar dig som vill få en yrkesutbildning samtidigt som du arbetar. Utbildningen bedrivs på distans. Du kan vara bosatt och utbilda dig var som helst i Sverige, förutsatt att du har en anställning på ett byggföretag. För mer information se BYN.

Frågor och svar om lärlingsutbildningar inom byggyrken.

Lärlingsutbildning inom kabelteknikLärlingsutbildning på komux

Vill du ha goda möjligheter till jobb i en expansiv bransch? Hermods lärlingsutbildning till kabeltekniker gör dig rustad för ett tekniskt arbete inom en bransch där efterfrågan på kompetens är stor. Minst 70 % av är utbildningen företagsförlagd, teorin läser du på distans. 
Läs mer om lärlingsutbildningen Kabeltekniker hos EC Utbildning.

Yrkesutbildning eller Yrkeshögskola

Hermods yrkesutbildningar är utbildning på gymnasial nivå. Vill du hellre gå en yrkeshögskoleutbildning på eftergymnasial nivå kan du välja någon av Hermods yrkeshögskolor.

Att studera vuxenutbildning på Hermods

I den takt du vill och på tider du bestämmer.

Vuxenutbildning på Hermods är ett flexibelt och snabbt sätt att nå dina mål. Hos Hermods kan du plugga i valfri takt och på tider som du själv väljer. Du kan välja mellan att studera vuxenutbildningar på distans eller i klassrum. Att studera vuxenutbildning på Hermods innebär att du har lärare som stöd under hela studietiden. Till din hjälp har du Hermods webbaserade utbildningsplattform Novo, ett digitalt verktyg som underlättar dina studier.  

Studera i klassrum

Läser du i klassrum hos Hermods innebär det lektioner, handledning och studier på plats i Hermods lokaler. Det kombinerar du med att plugga på egen hand i vår webbaserade utbildningsplattform Novo. Studier i klassrum är en studieform som passar dig som vill träffa lärare och kurskamrater på plats. Din kurs hittar du i läroplattformen Novo. Den är tillgänglig dygnet runt och du kan studera även när du inte är på plats i klassrummet. Hermods hittar du alltid i moderna och ljusa lokaler i citynära miljö. Du kan påbörja studier i klassrum året runt och i den takt som passar dig. Studietakt, kursstart och studieform kan skilja sig åt i olika kommuner. Kontakta din hemkommun och få information om vad som gäller just där du bor.

Studera på distans

Att studera på distans hos Hermods innebär frihet. Distans är en studieform som passar dig som vill kombinera studier med till exempel jobb, andra studier, resande eller familj. Studerar på distans läser du din kurs i vår webbaserade utbildningsplattform Novo. Din kurs är tillgänglig dygnet runt och du kan studera på platser du själv väljer. I Novo har du dagligen kontakt med lärare, handledare och andra kursdeltagare.

Du kan påbörja din distansutbildning året runt och i den takt som passar dig. Studietakt, kursstart och studieform kan skilja sig åt i olika kommuner. I vissa kommuner kan du kombinera din utbildning på distans med handledning/lektioner på plats i Hermods lokaler. Kontakta din hemkommun och få information om vad som gäller just där du bor.

 

Våra lärare

Hos Hermods kommer du att möta lärare som är behöriga och har erfarenhet av att undervisa vuxna. De undervisar dig med stöd av digitala verktyg och alla våra lärare jobbar för att du ska uppnå dina mål. När du studerar på distans har du kontakt med Hermods lärare via utbildningsplattformen Novo samt e-post eller telefon. Studerar du i klassrum har du också lärare på plats som ger lektioner och handledning i dina kurser.

CSN

Alla våra utbildningar och kurser är kostnadsfria och studiemedelsberättigade. Du ansöker själv till CSN om du vill ta studielån eller bidrag. 

Läs mer om studielån och bidrag på CSN

Kurslitteratur

Till alla kurser finns angiven kurslitteratur, denna köper du själv i god tid innan kursstart. 

Aktuell kurslitteraturslista.

Betyg

Efter slutförd kurs får du ett betyg utfärdat av din lärare. Betyget skickas till din hemkommun där du sedan beställer betyget.

Sedan 1 juli 2012 har vuxenutbildningen ett nytt betyg- och kurssystem. Se vilka förändringar som har skett och hur det påverkar dig.

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar om vuxenutbildning på Hermods.

Jag vill gärna ha mer information

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information.