Studerande berättar

YH-studerande berättar

Hur är det egentligen att studera på yrkeshögskolan? Vad får man göra på LIA (Lärande i arbete) och vad jobbar studerande från Hermods Yrkeshögskola med idag?

 

 

Fick sitt drömjobb efter utbildning på Hermods 

- Jag hade en helt fantastiskt lärare som var entusiastisk och hade den extra glöden. Även fast det var via webben så kändes det som man var fysiskt på plats.

Läs hela intervjun här

 

 

Jag kommer att få världens bästa jobb

- Jag vill aldrig känna söndagsångest igen på grund av ett arbete som jag inte trivs med. Jag är övertygad om att jag kommer få världens roligaste jobb efter min utbildning!

Läs hela intervjun här

 

 

Viktigt att fler tjejer kommer in i byggbranschen

Trebarnsmamman Fatima Bale är i grunden utbildad inredningsdesigner men kände efter många år i branschen att det var dags för en förändring. Idag är hon snart färdigutbildad Arbetsledare inom Byggproduktion och har redan fått anställning hos Frank Projektpartner i Stockholm.

Läs hela intervjun här

 

Det är en väldigt stor efterfrågan på arbetskraft!

När det var dags för ett karriärbyte för Daniel Muhr, 40, föll valet på utbildningen till Automations- och robotingenjör på Hermods Yrkeshögskola. Efter sina studier ser Daniel fram emot att få arbeta i en bransch där utvecklingen snabbt går framåt och dagarna är fyllda av variation.

Läs hela intervjun här

Julia Ståhl går Arbetsledare - mark och anläggning på Hermods Yrkeshögskola

 

Julia Ståhl - Arbetsledare inom mark och anläggning

- Jag har stor chans att få jobb här när jag är klar. Dessutom finns det möjligheter att få gå kurser och vidareutvecklas även efter utbildningen, vilket känns jättekul.

Läs hela intervjun här


Tomas - Arbetsledare inom mark och anläggning

Thomas, 36 år, bor i Hjorthagen med fru och tre barn. Han är utbildad trafiklärare och väktare från början och sökte sig till anläggningsbranschen tack vare en kompis.

Läs hela intervjun här
 


Niklas Nordemar - Trädgårdsmästare

- Mitt trädgårdsintresse började när jag levde i ett zenbuddhistiskt tempel, där odling och trädgårdsskötsel var en del av arbetet.

Läs hela intervjun här

 

 

Savas Tenrisever - Arbetsledare inom mark och anläggning

- Bra lärare med hög kompetens, både från verkliga arbetslivet och teoretiskt. Utbildningen gav en bra övergripande blick i ämnen utan att gå in alldeles för mycket i detaljer.

Läs hela intervjun härSara Mattsson - Arbetsledare inom byggproduktion

- Jag tycker att alla kurser integrerar i yrkeslivet och man får själv se till att applicera det man har lärt sig. Jag brukar tänka att skolan bara är starten på ett livslångt lärande som man själv måste se till att uppdatera och hålla aktuellt.

Läs hela intervjun här


Josefin Henriksson - Redovisningsekonom

- Jag trivs otroligt bra. Man känner att man hela tiden lär sig något nytt.  Men det är inte bara lärorikt att vara i skolan utan även roligt. Lärarna är mycket kompetenta men även underhållande och pedagogiska. Vi studerande har bra kontakt med lärarna och känner att vi kan ha en öppen dialog med dem.

Läs hela intervjun här


Mikael Jacobson - Underhållstekniker

- Det känns verkligen som behovet i branschen är stort. Just den mångsidiga kompetens som vi får är efterfrågad ute i arbetslivet. Det är dessutom många äldre som arbetar som underhållstekniker som går i pension om några år. Så framtiden som en multikunnig underhållstekniker ser verkligen ljus ut.

Läs hela intervjun här