Dinny Erdin

Studerar andra året på utbildningen Underhållstekniker.

Lärarna har varit mycket bra. I vår senaste kurs så hade vi den bästa läraren som jag har haft under hela min studiegång. Det är skönt med det egna ansvaret som finns i utbildningen och att den går på distans.

Berätta lite om din bakgrund: Vad har du för tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet?

Jag var lite skoltrött direkt efter grundskolan och arbetade därför som målare och personlig tränare under några år innan jag började på gymnasiets elprogram och utbildade mig till elektriker. Arbetade sedan som installation- och industrielektriker under ett tag; först i Stockholm och därefter på AlfaLaval i Ronneby – en tjänst som jag fortfarande har kvar.

Dinny Erdin

Hur det kom sig att du sökte till denna utbildning?

De senaste åren har jag känt att jag ”hoppat runt” mellan arbetsuppgifterna. I våras började jag fundera på att gå vidare och få såväl djupare som en bredare teknisk kompetens. Jag ville speciellt komplettera min tidigare elutbildning med kunskaper inom mekanik så att jag kan få mer kvalificerade tekniska arbetsuppgifter och ett bredare arbetsfält.

Samma dag som jag tog beslut om att studera vidare så hittade jag denna utbildning och det var precis en sådan som jag letade efter.

Hur är det att studera på denna utbildning och på Hermods? Vad är mest givande i utbildningen?

Lärarna har varit mycket bra. I vår senaste kurs så hade vi den bästa läraren som jag har haft under hela min studiegång.
Det är skönt med det egna ansvaret som finns i utbildningen och att den går på distans. Själv arbetar jag faktiskt heltid på AlfaLaval samtidigt som jag studerar. Denna kombination hade inte varit möjligt utan den flexibilitet som finns i utbildningskonceptet.

Hur var LIA-perioden/perioderna och hur stor nytta har du haft av dessa under och efter utbildningen?

Praktikperioderna har varit något av de mest givande i utbildningen. Då får du verkligen praktisk förståelse och erfarenhet, och kan koppla ihop teori och praktik. Den andra LIA-perioden genomförde jag på ett företag i Rostock i Tyskland där jag har lärt mig enormt mycket.

Vill du ge några råd till blivande studerande på denna utbildning?

Se till att planera noggrant innan du börjar studera och ha karaktär. Förklara för dina nära och kära att du måste satsa på din utbildning och lägga ner mycket tid. Förståelse och uppbackning från dina anhöriga är viktigt för att du ska kunna lyckas ta dig igenom din utbildning med gott resultat.