IT-säljare - Fredrik Eliasson

 

Jag ser utbildningen som en väldigt bra chans att förfina mina kunskaper inom försäljning och samtidigt utbilda mig inom IT-området, för att i framtiden kunna jobba inom IT-området BTB. Sedan är givetvis LIA-perioderna en stor anledning till att jag valde denna utbildning. 

Studerande på YH utbildning IT-säljare


Fredrik Eliasson är 43 år och bor i Surte strax utanför Göteborg och läser sitt första år till  IT-säljare. Med en tidigare karriär som både säljare och butikschef ville Fredrik fördjupa sina kunskaper inom försäljning
och utbilda sig inom IT-området. 
På fritiden gillar Fredrik träning, film och kallar sig själv för lite utav en bilnörd. 

Hur kom det sig att du sökte till utbildningen IT-säljare?

Jag läste om utbildningen på nätet och såg det som en utmärkt möjlighet att byta spår i min karriär. För min del så uppnådde jag alla de mål jag hade som säljare och butikschef, och blev bland annat ”Årets säljare” och satte försäljningsrekord under min tid på Hi-Fi klubben i Göteborg.

Jag ser utbildningen som en väldigt bra chans att förfina mina kunskaper inom försäljning och samtidigt utbilda mig inom IT-området, för att i framtiden kunna jobba inom IT-området BTB. Sedan är givetvis LIA-perioderna en stor anledning till att jag valde denna utbildning. Min erfarenhet av utbildning inom universitetsväsendet är att man ofta är ganska långt ifrån ”verkligheten”. Mitt mål är att jobba med lösningsorienterad försäljning gärna i lite längre processer där man jobbar fram en lösning för kunden som är långsiktig. Jag är även involverad i ett par väldigt spännande projekt just nu som är mer produktorienterade. 

Hur trivs du i skolan och på utbildningen?

Jag trivs väldigt bra på utbildningen och tycker att vi har fått ihop en väldigt bra grupp i klassen. Det är en stor utmaning att blanda personer med så olika bakgrund, men i det stora hela tycker jag att det fungerar bra. 

Jobbar du vid sidan av dina studier?

Parallellt med mina studier jobbar jag deltid på Skånska Byggvaror, med att konsultera kunder framförallt inom byggnation av uterum och liknande. Förhoppningen är givetvis att LIA-perioderna leder fram till en anställning. 

Vad var mest givande på utbildningen? Vilka delar tror du att du kommer få mest nytta av i din framtida yrkesroll? 

Jag tycker att det är en bra mix av kurser inom försäljning och kurser av teknisk och IT- relaterad natur. Försäljningskursen tycker jag var väldigt bra och man fick en teoretisk inblick i ett annars så praktiskt område. I övrigt är jag väldigt nöjd med kurserna överlag och tycker att vi haft väldigt bra och engagerade lärare. 
 

Berätta om dina LIA-perioder. Hur stor nytta har du haft av dessa? 

Jag har precis börjat en LIA-period på Empir AB som är ett entreprenörsföretag specialiserat på att utforma och leverera smart IT. Jag trivs väldigt bra här och det finns nog goda möjligheter att kunna få en anställning efter utbildningens slut. 

Hur ser behovet ut i din bransch? Är det lätt att få jobb och vad eftersöks?

Det har bara gått tre veckor in på den första LIA-perioden, så det är svårt att göra någon utvärdering i nuläget, men det ser ljust ut!

Låter detta som något för dig?
Här kan du läsa mer om YH-utbildningen IT-säljare.