Webbutvecklare inom .NET

Adam Gustafsson - Webbutvecklare inom .NET


Adam Gustafsson bor i Vällingby utanför Stockholm, men är född och uppvuxen på Gotland. Han flyttade till Stockholm för tre år sedan när han träffade sin sambo. Adam har tävlat VM i kubb som är ett av hans största intressen, en typiskt gotländsk sport, säger Adam och skrattar. 

Webbutvecklare inom .NET

 

Lärarna är helt klart det som varit mest givande, då vi har engagerade och duktiga lärare. Jag trivs bra i klassen, alla är jättetrevliga och det är bra sammanhållning. Alla är ju här i samma syfte – att faktiskt lära sig något.Vad har du för tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet? 

Min pappa var bonde när jag var yngre, så jag har jobbat en del på vår gård när jag bodde på Gotland. Jag har haft en hel del olika jobb både på Gotland och i Stockholm, bland annat inom hemtjänsten och på lager. Jag tror det är nyttigt att prova på och testa sig fram. 

Hur kom det sig att du sökte till denna utbildning? 

Jag letade efter en YH-utbildning och läste på om utbildningen på hemsidan. Jag blev sugen att söka då jag fastnade för kursinnehållet som lät både seriöst och intressant. Mitt framtida jobb, där vill jag ju såklart jobba som webbutvecklare och med att programmera, antingen webbsidor eller program. Som front-end eller back-end vet jag inte ännu. Båda är kul och det är bra att kunna fler saker. 

Jobbar du med något vid sidan av dina studier? 

Jag jobbar på ett bemanningsföretag på sidan av studierna, man hinner faktiskt plugga och jobba extra med denna utbildning, åtminstone en dag i veckan. I framtiden tycker jag det viktigaste för mig är att hamna på ett bra företag där jag känner att kan trivas, både med arbetsuppgifter och kollegor. 

Hur är det att studera på denna utbildning och på EC Utbildning? 
Vad har varit mest givande? 

Lärarna är helt klart det som varit mest givande, då vi har engagerade och duktiga lärare. Jag trivs bra i klassen, alla är jättetrevliga och det är bra sammanhållning. Alla är ju här i samma syfte – att faktiskt lära sig något.

Hur är LIA-perioderna och hur stor nytta tror du att du kommer att ha av dessa under och efter utbildningen? 

Jag har nu gått en vecka på praktiken, där jag fått göra en hel del redan! Jag har fått ansvar att fixa de problem som uppstått för användarna till företagets hemsida. Just nu bygger jag en Windows Forms applikation som ska hjälpa dem att hantera sin e-post. Alla är riktigt välkomnande och intresserade av vem man är så det är riktigt kul! Nu under den första veckan inser jag hur viktigt det är att repetera de kurser man gått för att ha dem färskt i minnet. Det blir mycket repetition för mig nu!  

Vill du ge några råd till blivande studerande på denna utbildning? 

Häng med från start så att du slipper att jobba i kapp! Ställ mycket frågor och var aktiv under lektionen. Jag är själv en sådan person som ser till att lära mig under föreläsningarna, och ser hellre till att jobba ordentligt på lektionerna än att ta med arbetet hem. Även om en kurs är avklarad så är det viktigt att man försöker se tillbaka på det man gjort. Gör till exempel övningar på någon kurs på sommarlovet så att du inte glömmer allting. 

Låter utbildningen intressant? 
Läs mer om utbildningen Webbutvecklare inom .NET.