Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

3 arbetsförmedlingstjänster som guidar dig till arbetsmarknaden

När det kommer till jobbsökande så talas det ofta om tajming, nätverkande och om att faktiskt erbjuda rätt kompetens vid precis rätt tidpunkt. Lika mycket handlar det det om engagemang, självförtroende och personlighet. Många arbetsgivare är intresserade av resurser som passar in i, kompletterar och förstärker det befintliga teamet. Någon som vågar ta plats och som tror på sig själv och som blir en viktig drivkraft på arbetsplatsen.

För den som sökt arbete under lång tid kan det dock vara svårt att plocka fram alla de där styrkorna. Kanske på grund av att självförtroendet fått sig en törn, eller för att det kan krävas en del mod att visa sig så stark och trygg under intervjun.

Ett bra tips för den som känner behov av stöttning under jobbsökandet och som behöver hjälp med att få jobb kan ha nytta av bland annat följande tjänster:

Stöd och matchning

Stöd och matchning är en arbetsförmedlingstjänst som guidar den arbetssökande till företag med behov av just dennes kompetenser. Även den sökandes personlighet och andra unika förutsättningar tas i beaktning för att det ska bli en så bra matchning mellan kandidat och arbetsgivare som möjligt.  I den här tjänsten ingår även att få hjälp med att utveckla CV och personligt brev, få studie- och yrkesvägledning och träna på intervjuteknik. Övning ger färdighet!

Grundläggande moduler

För dig som nyligen är inflyttad till Sverige kan mycket kännas omvälvande och nytt. Ett bra sätt att få rätsida på hur det svenska samhället fungerar och hur den svenska arbetsmarknaden är uppbyggd är att ta del av tjänsten Grundläggande moduler. Den kan förslagsvis också kombineras med SFI.

Yrkessvenska

Yrkessvenska är en tjänst som lär dig just den svenska du behöver för att klara av en specifik utbildning eller ett yrke på bästa sätt. Utbildningen kombineras med en praktikplats och på så vis får du omsätta de teoretiska kunskaperna i praktiken utan vidare omsvep.

Du som just nu söker jobb inför hösten men som behöver hjälp för att hitta fram till den där drömtjänsten kan kontakta Hermods. Deras arbetsförmedlingstjänster hjälper dig att lyckas på arbetsmarknaden. Läs mer på www.hermods.se.

"Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Yrkesutbildning och vuxenutbildning på distans - så funkar det!
Komvux – en nystart med många möjligheter