Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Dags för en nystart? Ansök till Komvux i Västerås, Linköping eller andra städer

Oavsett var du bor i landet så finns det möjlighet att komplettera dina studier och lägga en stabil grund för din drömkarriär. Tack vare en komvuxutbildning kan även du som redan har ett aktivt yrkesliv starta om och skaffa dig helt ny kompetens.

Grundskole- och gymnasieåren i all ära, men under denna tid är det många som fortfarande känner stor osäkerhet inför framtiden och inför sin karriär. Även om man lyckas färdigställa ett specifikt gymnasieprogram så kan det också uppstå behov av kompletterande behörighet längre fram. 

Komvux i Västerås och andra svenska städer är en utmärkt möjlighet för dig som önskar förändra förutsättningarna för din karriär. Kanske behöver du läsa upp betygen för att kunna komma in på den där utbildningen som krävs för ditt drömjobb, eller så har det helt enkelt blivit dags att byta yrkesbana. Inga problem. Oavsett om du vill bredda eller helt förnya dina kunskaper så är vuxenutbildning en utmärkt väg att gå.

Här nedanför hittar du mer information om Komvux och dess olika nivåer:

Grundläggande nivå

Grundläggande vuxenutbildning motsvarar utbildningsnivån i den svenska grundskolan, som sträcker sig mellan årskurserna 1-9. Studierna omfattar exempelvis ämnen som samhällskunskap, engelska, svenska och matematik och passar dig som tidigare läst svenska för invandrare (SFI) eller som önskar komplettera dina grundskolebetyg.

Gymnasial nivå

Komvux gymnasiekurser är ett utmärkt alternativ för dig som helt saknar gymnasiekompetens eller som behöver komplettera med specifika kurser. Välj mellan ett stort antal ämnen inom områden som exempelvis Data,It och teknik, Ekonomi och juridik, Lärling, Förberedande och orienterande eller varför inte söka till Komvux i Västerås med inriktning på Barn och Fritid? Möjligheterna är många, och efter avslutade studier har du också en bra grund för fortsatta studier.

Gymnasiala yrkesutbildningar

Alla är inte intresserade av fortsatta akademiska studier utan vill ut i arbetslivet, utan vidare omsvep. Gymnasiala yrkesutbildningar är då ett bra alternativ, och eftersom utbudet av program är anpassat efter arbetsmarknadens behov är jobbchanserna mycket goda. För att du ska få rätt kompetens ingår alltid minst 15 % arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Vill du höja din kompetens eller kanske starta en helt ny karriär? Ansök till någon av Hermods Komvuxutbildningar redan idag! Om du inte vill studera på plats på Komvux i Linköping, Västerås, Göteborg eller Stockholm är det naturligtvis också möjligt att läsa på distans.

"Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Komvux - för nya karriärmöjligheter
Självklart digitalt på Komvux