Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Dags för en nystart? Börja träna inför högskoleprovet

Året går mot sitt slut. Framöver väntar nya möjligheter och en chans att starta om. Ta sikte på högskoleprovet redan nu för större chans att komma in på din drömutbildning.

Funderar du på att äntligen skicka iväg ansökan till den där utbildningen som du sneglat på så länge, eller överväger du kanske att utbilda dig på nytt? Byta spår i karriären? Oavsett hur ditt nuläge ser ut, om du arbetar eller studerar så kan det alltid uppkomma en längtan efter något nytt. Högskoleprovet är då en tacksam väg att gå.

Snart öppnar anmälan för vårens skrivning och det är redan nu hög tid att börja träna inför högskoleprovet som denna gång går av stapeln den 14 april. Noggranna förberedelser ökar nämligen dina chanser att faktiskt prestera bra när det väl är skarpt läge.

Här nedanför följer fler tips och råd för dig som siktar på ett högt provresultat:

Träna på gamla prov

När du väl bestämt dig för att skriva högskoleprovet är det ett bra första steg att titta närmare på tidigare års prov för att få en tydligare bild hur högskoleprovet är upplagt och vilka kunskaper som krävs. Det är även viktigt att ha god överblick över de olika delarna som ingår i provet. Se till att följa upp riktlinjerna för tid, schema, hjälpmedel och liknande för att minska risken för att du blir överraskad under provdagen. Högskoleprovsguiden kan ge mer matnyttig information och provets upplägg.

Den viktigaste anledningen till att du bör gå igenom gamla prov är dock för att öva på de olika provdelarna. Ju mer du övar, desto lättare blir det att genomföra det riktiga provet utan stress. Många som gör högskoleprovet upplever att bland annat högskoleprovets mattedel skiljer sig från annan matte, men med rätt träning så lär man sig behärska tänket.

Läs högskoleprovskurs

Du som inte vill lämna något åt slumpen, eller som har svårt att komma vidare med förberedelserna inför högskoleprovet på egen hand kan med fördel anmäla dig till en högskoleprovskurs. Under en sådan får du möjlighet att öva på provets samtliga delar och kursen innehåller också olika övningar och lektioner som kan guida dig framåt. Till exempel får du möjlighet på att träna på att disponera provtiden. Då kursen arrangeras på distans och läses via en digital läroplattform så kan du lägga upp studierna och övningarna precis som de passar dig.

Prioritera rätt provdelar

Det är ingen idé att lägga massor av tid på att öva på sådant som du redan kan eller känner dig trygg inom. Även om det kan vara bra och kika över alla provdelar så finns det mycket att vinna på att fokusera på de områden som du har svårt för.

På väg mot en ny utbildning eller eller en ny karriär? Hermods högskoleprovskurs är ett utmärkt alternativ för dig som vill få tips på hur du kan öva och träna inför högskoleprov - för bästa resultat.

Kontakta Hermods för mer information om deras olika utbildningslösningar.

"Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”