Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Distansutbildning – vägen till en ny framtid

Distansutbildning – vägen till en ny framtid

Postat : June 24 - 2015

Att utbilda sig är för många en viktig del i såväl den personliga som den karriärmässiga utvecklingen, men ibland kan det vara svårt att kombinera utbildning med övriga engagemang eller intressen i livet. Det kan handla om allt från familj och arbete till personliga intressen eller hobbyaktiviteter. Trots att dessa delar i livet är viktiga kan en utbildning öppna dörrar till möjligheter som man annars inte hade fått tillgång till.

De allra flesta har ett drömyrke eller en bild av vad de vill göra. Många väljer ändå bort utbildning, helt enkelt för att det inte är något som passar in i deras livssituation. Att lämna ett jobb med trygg inkomst för att studera kan kännas som ett stort steg. Nu finns det däremot alternativ som gör det möjligt att skaffa sig en utbildning samtidigt som man jobbar eller har andra typer av ansvar. Lösningen heter utbildningar på distans. Tack vare internet är det möjligt att studera var man än befinner sig i världen eller vilket tid på dygnet man har tid att ägna sig åt sin utbildning.

Med distanskurser i Stockholm öppnas möjligheten att skaffa sig en utbildning för den som inte har möjlighet att fysiskt sätta sig i skolbänken. Du kan läsa de flesta Komvux kurser på distans. Det gör det möjligt att skaffa sig behörighet till högskole- och universitetsstudier eller ett specifikt yrke. Distanskurser i Stockholm hjälper människor att förverkliga sina drömmar.

Det finns flera olika utbildningsföretag som erbjuder kurser online. Ett av dem är Hermods. Hos Hermods finns ett brett utbud av kurser och utbildningar på distans inom olika ämnesområden. Några av de områden som Hermods erbjuder kurser inom är:

  • Vård och omsorg
  • Ekonomi
  • IT
  • Försäljning
  • Matematik
  • Språk

Hermods har även kurser och utbildningar som bedrivs genom traditionell klassrumsundervisning på flera håll runt om i landet. Till dessa kurser hör bland annat kurser i svenska språket som SFI, svenska för invandrare, och gymnasiala vuxenutbildningar, dvs. Komvux, med mera. Dessutom erbjuder de arbetsförmedlingstjänster som stöd och matchning till arbete och arbetsmarknadsutbildningar för dem som är inskrivna på arbetsförmedlingen.

Hermods är ett av de äldsta utbildningsföretagen i Sverige och startades redan 1898. Hermods kurser erbjuds på över 150 orter runt om i landet antingen genom klassrumsundervisning eller genom distansutbildningar.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”