Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Distansutbildningar

Distansutbildningar

Att gå en distansutbildning kan vara mycket praktiskt. Det ger dig som student möjlighet att själv välja när och var lärandet ska ske, och passar därför dig som vill kunna vara mer flexibel i dina studier. Men att studera på distans kan samtidigt vara knepigt för den som är ovan vid upplägget. När du studerar på egen hand krävs det en hel del planering för att få arbetet gjort, och en del kan tycka att det är svårt med ett så stort eget ansvar. Många av oss blir till exempel enkelt distraherade och skjuter gärna upp saker till sista sekunden. För att få ut det mesta av distansutbildningar och inte tappa fokus, kan det därför vara bra att tänka på vissa saker.

  1. Håll kontakt med dina klasskamrater: Det är inte lika lätt att lära känna dina klasskamrater när du inte träffar dem regelbundet, men det betyder inte att det inte kan vara givande att försöka hålla kontakten. Med hjälp av dagens virtuella möjligheter, sociala medier och digitala klassrum via en utbildningsplattform, kan du enkelt hålla dig uppdaterad om vad dina klasskamrater gör. Genom att till exempel skapa grupper på sociala medier kan studenter diskutera utbildningen och utbyta kunskap och information. Dina distanskurser känns garanterat mer givande om du delar dina upplevelser med andra.
  2. Planera dina studier: Läs igenom kursplanen eller handboken ordentligt innan studierna börjar och använd sedan informationen till din fördel. Skapa ett tidsschema där du märker ut vad som ska göras och hur mycket tid du uppskattar att du behöver för varje uppgift. Om du har svårt för att planera långt fram i tiden, gör istället ett nytt schema veckovis.
  3. Använd dina lärare som stöd: Precis som på en vanlig utbildning, finns det på alla distansutbildningar lärare och handledare som ska hjälpa och vägleda studenterna. Oftast sker kommunikationen genom en virtuell plattform, men vissa utbildningar har även obligatoriska möten. Om du känner att du inte förstår en uppgift eller har kört fast, tveka inte på att ta hjälp av dina lärare. I utbildningsplattformen kan du ha webbmöten med din lärare samt att ni kan prata via Skype.
  4. Intressera dig för dina studier: Om du valt att läsa kurser på distans, är det antagligen inom ett område som intresserar dig. Kom ihåg att du faktiskt studerar för din egen skull, och ju mer engagerad du är desto mer får du ut av din utbildning.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”