Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

En arbetsmarknadsutbildning tar dig till nya mål

Det gamla talesättet om att en skomakare bör bli vid sin läst har spelat ut sin roll. Numera satsar allt fler på kompetensutveckling och nya yrken. En arbetsmarknadsutbildning kan då vara den perfekta språngbrädan till en ny spännande karriär.

Det talas ofta om betydelsen av motivation, utmaningar och personlig utveckling på jobbet. För dem som redan hittat fram till drömjobbet är sådana inslag kanske redan helt självklara delar av arbetsdagen, medan de för andra kan kännas betydligt mer avlägsna.

Känner du igen dig? Har du fastnat i arbetssökandet och bland tillfälliga tjänster som inte tar dig till den där efterlängtade karriären? Då är det dags att ta ny sats. För det finns faktiskt gott om branscher som behöver just din hjälp, även om det inte alltid känns så. En arbetsmarknadsutbildning kan i dessa fall innebära en utmärkt genväg till rätt kompetens. Såhär funkar det:

Yrkesinriktad & förberedande

Syftet med arbetsförmedlingstjänster av den här typen är att ge dig viss kompetens, baserat på vad som efterfrågas på arbetsmarknaden just nu.  På grund av detta är chansen också stor att du faktiskt får jobb redan snabbt efter studiernas avslutande. Utbildningen pågår vanligtvis i omkring sex månader och för att du ska kunna anmäla dig måste du först vara inskriven hos Arbetsförmedlingen.

Teori och praktik

Om du någon gång tagit körkort vet du säkert hur stor skillnad mellan att nöta in litteraturen och det faktiska bilkörandet. Samma sak gäller för de flesta andra utbildningar. Hur mycket du än vet om olika yrken i teorin så är det inte samma sak som att faktiskt utföra arbetet i praktiken. För att du ska få gedigen och relevant kompetens bäddas därför även praktik och handledning in i arbetsmarknadsutbildningarna. 

Bristyrken just nu

Vilka yrken som har behov av arbetskraft varierar med tiden. Just nu visar trenden att marknaden exempelvis har stora behov av byggnadsplåtslagare, ventilationsplåtslagare, elektriker och byggnadsmålare. Du som väljer att anmäla dig till någon av dessa utbildningar kommer också få möta representanter från företag och branschorganisationer med god kunskap om vilken kompetens som krävs på vilken nivå.

Trött på resultatlös jobbsökning? Titta istället närmare på vilka bristyrken som finns just nu. Kanske väntar drömjobbet bara precis runt hörnet, och om du då ser till att skaffa relevant kompetens är chansen god att du snabbt kan komma vidare i karriären. Kontakta Hermods för mer information om våra arbetsmarknadsutbildningar, redan idag. Vi hjälper dig till nya mål!

"Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Arbetsförmedlingstjänster och tips för effektiv jobbsökning
Yrkeshögskola i Stockholm - din väg ut i arbetslivet