Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Hermods enkla guide till sfi (Svenska för invandrare)

Svenska för invandrare (sfi) är ett integrations- och utbildningsprogram för nybörjare där du får lära dig tala svenska och lära dig om det svenska samhället. Idén för sfi är simpel – gratis kurser för personer som är över 16 år och som bor lagligt i Sverige och som önskar utveckla sina svenska språkkunskaper.

Svenska för invandrare startade i Sverige i mitten av 60-talet och har cirka 100 000 studenter varje år. Sfi har under årens lopp haft problem med utbildningens form då vissa personer inom sfi tycker att tempot är för långsamt, medan andra tycker det är för snabbt. 

Väljer du att studera sfi hos Hermods är detta inget du behöver oroa dig för. Våra sfi-utbildningar anpassas efter din kunskapsnivå. Med Hermods kommer du att lära dig svenska både snabbt och enkelt i ditt eget tempo och skapa förutsättningarna för att kunna bo och jobba i Sverige.

Enkla guide till sfi (Svenska för invandrare)| Hermods

Hermods sfi-utbildning

Vi erbjuder två utbildningar inom sfi:

  • Svenska för invandrare (sfi)
  • Svenska för ett yrke (Yrkessvenska)

Svenska för invandrare

Svenska för invandrare vänder sig till dig som bor i Sverige och har ett annat språk än svenska som modersmål. Sfi består av tre studievägar (1,2 och 3) och fyra kurser (A, B, C och D). Vilken studieväg och vilken kurs du ska läsa beror på hur bra din nuvarande svenska är och vad du tidigare läst. 

På Hermods kan du läsa alla kurser från 1A till 3D:

Bor du utanför Sverige men planerar att flytta finns det även möjlighet att studera sfi online. Vi ger dig möjligheten att lära dig svenska vart du än är och när det passar dig. Sfi online studeras via vår webbaserade plattform Novo. Här får du tillgång till alla uppgifter och material. På Novo kan du även skicka dina frågor till en svensklärare som svarar inom 24 timmar alla vardagar.

Läs mer om sfi, sfi online och vanliga frågor och svar.

Yrkessvenska

Hermods utbildning yrkessvenska är för dig som behöver öva din svenska inför ett yrke. Här får du kombinera språkstudier i svenska med praktisk erfarenhet på en arbetsplats som förbereder dig inför klivet in på arbetsmarknaden.

Tillsammans med din handledare planerar du dina språkstudier i svenska så att du både kan sköta din tjänst såväl som utvecklar din svenska i ett stadigt men bekvämt tempo.

Hermods är en underleverantör till Coachning & Utveckling som bedriver utbildningen på uppdrag av Arbetsförmedlingen. För att kunna delta i vår utbildning för yrkessvenska behöver du alltså vara inskriven på Arbetsförmedlingen.

Läs mer om utbildningen yrkessvenska.

Studera sfi

För att kunna studera sfi krävs tre saker:

  • Du behöver vara över 16 år gammal
  • Du behöver bo lagligt i Sverige, detta betyder att du behöver vara registrerad hos den svenska skattemyndigheten (Skatteverket) och ha ett personnummer.
  • Du bör sakna grundläggande språkkunskaper i svenska (det är okej att kunna lite svenska sedan innan)

Kontakta Hermods och ansök redan idag!