Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Hermods hjälper dig att hitta och söka jobb

Postat : December 10 - 2015

Möjligheten till ett spännande och bra arbete i framtiden är för många moroten som gör att man jobbar hårt i skolan, och genom att välja rätt typ av utbildning och lägga ner tid och energi på sina studier kan man komma ett steg närmare sitt drömyrke. Därför är det viktigt att man funderar ordentligt på hur man vill att framtiden ska se ut innan man väljer vilken utbildning man ska gå och inom vilket ämnesområde man ska studera. Väljer du att studera något som du redan vet att du är intresserad av kan det göra att studietiden upplevs som enklare, roligare och mer engagerande.

Idag är arbetsmarknaden inom vissa branscher tuff, och många satsar därför på utbildningar som ger jobb inom områden där efterfrågan är stor. På Hermods finns flertalet utbildningar, kurser och tjänster som ökar chanserna till anställning efter studietiden. Du kan till exempel välja att gå en praktisk yrkesutbildning, gymnasial yrkesutbildning, en arbetsmarknadsutbildning eller en YH-utbildning där du får studera och arbeta tätt inpå arbetsmarknaden samtidigt som du får chansen att skapa värdefulla kontakter på företag inom den bransch du vill arbeta. För den som kanske redan genomfört en utbildning och ska ut på arbetsmarknaden erbjuder Hermods dessutom vissa Arbetsförmedlingstjänster. Hos dem kan du få hjälp med att:

 • Hitta och söka jobb
 • Jobbcoachning
 • Det svenska språket
 • Språket inom ditt yrke
 • CV skrivning och utformning av ett personligt brev
 • Intervjuträning

Hermods Arbetsförmedlingstjänster kan bland annat hjälpa dig i jobbsökandet genom:

 1. Att skaffa dig rätt kontakter
 2. Att erbjuda hjälp och stöd genom ansökningsprocessen
 3. Att du får gå en utbildning som ger dig jobb efter studietiden
 4. Att hitta företag som söker efter ny arbetskraft
 5. Att erbjuda praktikplatser som ger dig ett större kontaktnät och som i bästa fall kan leda till jobb 

Oavsett vad det är just du behöver hjälp med för att lyckas på arbetsmarknaden kan du få stöd och råd av Hermods personal. De är med dig genom hela processen och hjälper dig att hitta och söka jobb du vill ha. De kan också hjälpa dig att hitta en utbildning eller en kurs som tar dig ett steg närmare det yrket du valt. Hermods Arbetsförmedlingstjänster utförs i samarbete med Arbetsförmedlingen, och det är alltså genom dem du får besked om huruvida du får utnyttja en tjänst eller inte.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Distansutbildningar
Ta ett steg närmare framtiden med Komvux