Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Vård och omsorg - Guide till Hermods utbildningar

28 November 2020

En vård- och omsorgsutbildning är för dig som älskar att arbeta och hjälpa människor, gamla som unga. Det är ett fysiskt arbete där problemlösning är ett dagligt moment i dina vardagliga arbetsuppgifter.

Yrket undersköterska inom vård och omsorg är ett av de mest efterfrågade yrkena i Sverige där det ständigt behövs ytterligare vårdpersonal med god yrkeskompetens för att bemöta behovet av hjälp för gamla, sjuka och skadade individer. Det finns i dagsläget cirka 250 000 verksamma undersköterskor och vårdbiträden i Sverige. Men det är uppskattat att det kommer behövas anställas ytterligare 129 000 undersköterskor, och 38 000 sjuksköterskor fram till 2022 för att kunna hantera utvecklingen av personalbehovet inom vård och omsorg.

Med det sagt är det en ypperlig chans för dig som vill jobba inom vård och omsorg att påbörja din utbildning redan idag. Det spelar ingen roll i vilken del av ditt liv du är, vi har utbildningar och kurser inom vård och omsorg både på distans och i klassrum för de flesta yrkeserfarenheter och kunskapsnivåer.

Kontakta Hermods eller skicka in din ansökan för en av våra vård- och omsorgsutbildningar redan idag.

Hermods vård- och omsorgsutbildningar

Yrkeshögskoleutbildningar - Vård och omsorg

Våra yrkeshögskoleutbildningar inom vård och omsorg är specifikt utvecklade efter näringslivets behov. De är framtagna i ett nära samarbete med företag som är verksamma inom vård och omsorg. Innehållet i utbildningarna varierar beroende på vad som efterfrågas på arbetsmarknaden. Dessa är de yrkeshögskoleutbildningar som vi erbjuder inom vård och omsorg:

Företagsutbildning och valideringskoncept – Vård och omsorg

Du kan oftast mycket mer än vad du kan visa upp via dokument i form av betyg eller intyg. Med en validering för vård och omsorg kan du få en värdering av dina kunskaper och kompetens du införskaffat dig genom dina studier, samhällsliv och arbetsliv.

För dig som arbetar och har erfarenhet är det ett snabbt och effektivt sätt att bli utbildad och behörig för att jobba inom vård och omsorg. Validering innebär också att du kan kombinera dina studier tillsammans med ditt jobb.

Hermods erbjuder följande valideringsutbildningar för vård och omsorg på distans:

Gymnasial yrkesutbildning – Vård och omsorg

Till sist erbjuder vi även gymnasiala yrkesutbildningar till undersköterska inom ett antal olika vård och omsorgs inriktningar. I slutet av våra gymnasiala yrkesutbildningar inom vård och omsorg väljer du själv vilket område du vill specialisera dig inom. Du kan välja mellan följande vård- och omsorgskurser:

Ansök till Hermods idag

För mer information om våra olika vård- och omsorgsutbildningar och vilka kurser som ingår i dem kan du klicka på varje individuell utbildning vi presenterat i denna text. Alternativt kan du alltid kontakta oss på Hermods direkt så besvarar vi dina frågor och funderingar.

Hermods har ett av Sveriges bredaste utbud av utbildningar som förbereder dig inför ditt drömyrke. Vi hjälper dig hitta en utbildning med ett studieupplägg som passar just dig, i vilken del av ditt liv du än är. Hermods erbjuder utbildningar inom vård och omsorg i Stockholm, Göteborg och på över 100 andra orter i Sverige. Ansök idag.

 

 

 

 

Tips för dig som studerar eller arbetar på distans
Humana och Hermods inleder samarbete inom yrkeshögskola