Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Hermods utbildningar till butikssäljare

Cirka 250 000 personer arbetar inom Sveriges detaljhandel, och arbetsmarknaden är alltid i jakt efter fler välutbildade butikssäljare. För att bli en riktigt bra butikssäljare krävs två egenskaper:

  • En god servicekänsla
  • Ett bra kundbemötande

Som butikssäljare är du butikens ansikte utåt och din uppgift är att skapa en positiv upplevelse för kunden. Detta stärker butikens varumärke och konkurrenskraft och därmed ökar chanserna att kunden återkommer.

Att arbeta som butikssäljare innebär nya möten med människor varje dag i en miljö där det alltid händer något. Arbetsuppgifterna är väldigt skiftande och du kommer utföra allt från kassajobb, uppackning och sortering, till prismärkning och påfyllning av varor. Hermods yrkesutbildning eller lärlingsutbildning till butikssäljare är perfekt för dig som vill jobba inom detaljhandeln och den skapar goda förutsättningar för att du ska hitta jobb direkt efter genomförd utbildning.

Utbildningar till butikssäljare | Hermods

Yrkesutbildning butikssäljare - Upplägg och studieform

Hermods yrkesutbildning till butikssäljare går att läsa både på distans, distans med frivillig handledning, eller flex. Du kan studera både på heltid och halvtid efter vad som passar dig. Utbildningen hålls i samarbete med din kommun som du även ansöker via.

I utbildningen kommer du få lära dig vad god service innebär och hur du skapar en positiv upplevelse för kunden. Du kommer även lära dig marknadsföring, branschkunskap, försäljning och affärsutveckling som ger dig förutsättningarna för att bli en riktigt bra butikssäljare.

I vår butikssäljarutbildning ingår följande kurser:

Butikssäljare lärling - Upplägg och studieform

Lärlingsplatserna för vår lärlingsutbildning till butikssäljare kommer främst finnas inom detaljhandel där kontakter med slutkunder finns. Detta kan exempelvis vara mataffärer som ICA eller Coop, klädaffärer som Lindex, H&M eller KappAhl, eller andra detaljhandelsaffärer som Elgiganten, Intersport, Bokia, Telenor och många fler.

Yrkesutbildning butikssäljare | Hermods

Studierna sker på heltid på dagtid. Du läser i klassrum en dag i veckan och är på arbetsplatsen de resterande fyra.

I vår lärlingsutbildning till butikssäljare ingår följande kurser:

Ansök till Hermods butikssäljarutbildningar idag

Skicka in en ansökan till din hemkommun för att studera hos oss på Hermods redan idag och påbörja din yrkes- eller lärlingsutbildning till butikssäljare. Undrar du något över programmens eller kursernas upplägg? Kontakta oss i så fall direkt så hjälper vi dig. Alternativt kan du besöka sidorna för vårt lärlingsprogram eller yrkesutbildning för butikssäljare för ytterligare information.

Hermods har hjälpt personer i Sverige nå sina yrkesdrömmar i över 120 år. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper över 70 000 personer varje år med utbildning, coachning och jobbmatchning. Ta det första steget mot din framtida karriär med oss.

 

Hermods simple guide to sfi (Swedish for immigrants)
Vad innebär det att studera en distansutbildning?