Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Hitta din inriktning inom vuxenutbildning

Att studera i vuxen ålder är inte alltid det lättaste. Till skillnad från när man är ung och går i skolan har man som vuxen ofta fler åtaganden och plikter när det kommer till exempelvis arbete och familj. Det finns dock alternativ som bland annat kurser och utbildningar på Komvux och yrkeshögskolor där du får chansen att spetsa till dina kunskaper och färdigheter på ett flexibelt sätt som passar just din livssituation. Komvux finns runt om i hela Sverige och erbjuder kurser och utbildningar inom en rad olika ämnen. Välj till exempel mellan att studera språk på Komvux i Uppsala eller varför inte mediekommunikation i Stockholm? Nedan ges exempel på tre områden du kan lära dig mer om genom Hermods:

Barn och fritid

Att arbeta med barn kan kanske vara något av det mest givande man kan göra med sin karriär. Att stötta, hjälpa och utveckla unga individer kan vara spännande, roligt och utmanande. Det viktigaste är att du tycker om att vara runt barn och att du trivs i den energifyllda atmosfär som det oftast innebär. Hos Hermods hittar du många kurser och utbildningar inom barn och fritid som till exempel barnskötare, aktivitetsledare och kommunikation på flertalet orter runt om i landet.

Bygg och måleri

Kurser och utbildningar inom bygg och måleri passar den som gillar att arbeta fysiskt och praktiskt. Den som lär sig mer om dessa områden har dessutom goda chanser till jobb inom en bransch där efterfrågan idag är stor. Välj bland kurser och utbildningar som bland annat plattsättare, träarbete och elektriker.

Vård och omsorg

Komvux i Östersund och på flera andra orter hittar du flertalet kurser och utbildningar inom vård och omsorg. Ämnet är brett och innefattar allt från hälsopedagogik till akutsjukvård, äldreomsorg och psykologi. Gemensamt för kurser och utbildningar inom ämnet är att det förbereder dig för att arbeta med människor i utsatta situationer och ger dig chans att verkligen göra skillnad.

Detta är bara några av de inriktningar du kan läsa på Komvux via Hermods. Besök Hermods hemsida för att gå igenom hela utbudet och hitta kurser och utbildningar på Komvux i Linköping, Stockholm, Göteborg, Umeå, Luleå eller någon annan stad.

"Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Olika typer av vuxenutbildning
Vad är komvux?