Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Komvux – en nystart med många möjligheter

Skolavslutningstider – en lättnad för många som nu får en chans att ladda om batterierna inför hösten då de går in i yrkeslivet. För andra kan det snarare kännas som en självklarhet att återvända till studierna redan under nästa termin. 

Komvuxstudier är en tacksam möjlighet för dig som insett att du egentligen hade velat läsa ett annat program under gymnasietiden, eller för dig som känner att du vill gå vidare med att bygga på dina betyg. Även om du har arbetat under ett antal år så kan det också finnas anledning att ladda om för nya kunskaper och en ny karriär. Eftersom utbildningen finns i många städer så är det också möjligt att ansöka, nästan oavsett hemkommun. Komvux i Västerås eller Komvux i Uppsala är bara ett par av många studieorter. 

Om din tid inte tillåter klassrumsbaserade studier så finns det möjlighet att studera på distans. På så vis kan du uppnå fullständig behörighet under flexibla former som passar just dina förutsättningar. Studierna kan med andra ord enkelt kombineras med exempelvis arbete, familj eller resor. 

Genom att läsa upp dina betyg på komvux öppnar nya möjligheter upp sig, både på ett utbildnings- och yrkesmässigt plan. Du som väljer att ansöka till gymnasiala yrkesutbildningar kan gå direkt från skola till yrkeslivet inom bland annat följande branscher:

Ekonomi och juridik

Just nu talas det mycket om möjligheterna inom entreprenörskap och eget företagande. Men för att lyckas med sitt företagande är det bra att ha rätt kunskaper i bagaget. En kurs i exempelvis företagsekonomi, redovisning, löneadministratör eller affärsjuridik kan ta dig till nya nivåer. 

Bygg och måleri

Byggbranschen blomstrar just nu och erbjuder många chanser till arbete. För dig som är intresserad av att jobba med konstruktion finns det ett stort utbud av utbildningar och kurser, bland annat med inriktningen betongarbetare, automationstekniker, industrielektriker, golvläggare,  murare,  målare eller servicetekniker. Utmärkt för dig som inte backar för en utmaning. 

Marknadsföring och försäljning

Just nu är det mycket som händer inom området marknadsföring och försäljning, mycket på grund av den digitala utvecklingen och alla krav och möjligheter  som följer med den. Nu gäller det att hänga med i de kommunikativa svängarna och kurser med fokus på näthandel och marknadsföring kan då vara bra alternativ. Om du är mer intresserad av  data, IT och teknik så finns det också ett stort utbud av kurser och utbildningar inom det ämnesområdet. 

Det är aldrig för sent. Oavsett om du är nybakad student eller om du redan påbörjat en karriär så är det möjligt att gå vidare med ny utbildning eller ett nytt yrke. Kontakta oss på Hermods för mer information om vuxenutbildning och Komvux i Stockholm eller andra städer - redan idag. På vår webbplats kan du också läsa mer om våra olika utbildningar och kurser. Framtiden börjar nu!

"Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”