Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Komvux - för nya kunskaper och breddad karriär

Nytt år, nya tag! Låt 2018 bli året av nya kunskaper och i bästa fall året då du hittade fram till det där drömjobbet du längtat efter.

Utbildning är nyckeln till framåtrörelse och karriär. Tack vare ny eller breddad kunskap är det möjligt att stega upp nya vägar i arbetslivet eller få behörighet till utbildningar som du vill komma in på. Oavsett vad du har för mål så innebär komvux en möjlighet att utvecklas inom många olika områden, oavsett din nuvarande utbildningsnivå.

En vuxenutbildning i Östersund, Göteborg, Stockholm eller andra städer kan läsas på antingen grundläggande eller gymnasial nivå. Om det istället är så att du siktar mot en direkt väg ut i yrkeslivet så finns det dessutom flera olika gymnasiala yrkesutbildningar att välja bland.

Läs mer om dessa yrkesutbildningar här nedanför:

Anpassas efter arbetsmarknaden

Det finns ingen poäng med att locka studenter till utbildningar inom mättade områden av arbetsmarknaden. Ett mer relevant sätt att arbeta på är att löpande anpassa kurs- och utbildningsutbudet efter de branscher där det finns chans att få jobb. Oavsett om du är intresserad av yrkesstudier inom logistik, bygg, teknik, IT, kommunikation, trädgård eller vård så kan du vara säker på att de tillgängliga kurserna baseras på ett faktiskt anställningsbehov.

Distans eller klassrum

Alla har olika förutsättningar och möjligheter att hinna med studier, beroende på till exempel arbetssituation, familj, funktionsvariation eller andra faktorer. Flexibla YH-utbildningar kan då innebära en viktig skillnad och underlätta studier för allt fler. Ett exempel på detta är distansutbildningar som gör det möjligt för eleverna att studera i sin egen takt, när- och varsomhelst. För andra fungerar det tvärtom bättre med klassrumsbaserad utbildning och tydliga rutiner.

Arbetsförlagt lärande (APL)

Teoretiska kunskaper i all ära, men lika viktigt är det att få testa sin nya kompetens även i praktiken. Just på grund av detta omfattar alla yrkesutbildningar minst 15% arbetsförlagt lärande, eller så kallad APL. På så vis kan du vara säker på att få relevant inblick inom din framtida yrkesroll. Tack vare detta förbättras också dina förutsättningar att hitta fram just till ditt drömjobb.

Kickstarta det nya året och förbättra möjligheterna till en ny karriär. Ansök till en YH-utbildning eller till komvux i Östersund, Stockholm eller andra städer. Vi på Hermods har alternativen, och utbildningsutbudet för just dina behov.