Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Konferens- seminarie- och evenemangsutbildningar

Konferenser, seminarier, evenemang och andra typer av sammankomster är vida använda koncept världen över. Det hjälper företag, stora som små, och individer med att bland annat knyta kontakter, ta del av aktuell information och lära sig nya saker. Hotell och andra branscher inom service med konferensanläggningar behöver ständigt utvecklas och förbättra sitt konferenskoncept. Allt från snygga och rena lokaler till att rekrytera professionell personal som lever upp till de förväntningar och krav företag och individer har på en konferens.

Hermods målbild är att bistå Sveriges befolkning med utbildningen för sitt drömjobb. Vi har allt från yrkeshögskolor till vuxenutbildningar för alla olika branscher och industrier. Ta kontakt med Hermods idag och påbörja din utbildning inom servicebranschen och lär dig allt du behöver om hur man organiserar och sköter konferenser, evenemang och sammankomster av alla storlekar.

Konferensutbildning

Hermods konferensutbildning är skapad och utformad för att utveckla din kompetens inom servicebranschen. Du får en gedigen utbildning som gör dig redo för yrken som receptionist, hotell-, konferens- eller evenemangsvärd.

Sociala yrken med nya möten varje dag

Att arbeta inom servicebranscher som hotell och restaurang innebär nya möten varje dag med människor och grupper från världen över. Du blir företagets ansikte utåt och är en viktig del i hur företaget kommer uppfattas och hur det representeras. Det gäller att komma förberedd och veta hur man ska agera inför varje möjlig situation. Hermods konferensutbildning lär dig att arbeta på ett serviceinriktat och flexibelt vis med fokus på kunden och gästens behov.

Administration och försäljning

Med vår konferensutbildning lär du dig att arbeta administrativt. Hur man planerar en konferens, hur den organiseras, hur den genomförs, och hur den slutförs. Du lär dig alla detaljer hur en konferens går till, från början till slut. Mitt mellan den serviceinriktade och den administrativa delen av vår konferensutbildning får du även lära dig om försäljning och marknadsföring.

Innehåll och upplägg

Hermods konferensutbildning innehåller både en teoretisk och praktisk del. Vi tror på konceptet ”learning by doing” och att det är viktigt att komma ut i arbetslivet och uppleva en riktig arbetsplats med allt vad det innebär. Praktiken kommer lära dig yrket där du får sätta de teorier du lärt dig i praktiken. Att få komma ut i arbetslivet ger dig även möjligheten att knyta kontakter inom branschen och ger dig en god möjlighet till anställning direkt efter genomförd utbildning.

De kurser du kommer läsa under Hermods konferensutbildning är:

- Konferens och evenemang
- Marknadsföring och försäljning
- Företagsekonomi 1
- Administration 1
- Service och bemötande 1
- Reception 1
- Frukost och bufféservering
- Rums- och konferensbokning
- Konferens 1 och Konferens 2
- Evenemang
- Personaladministration

Efter Hermods konferensutbildning

När du väl slutfört en konferensutbildning: Grattis! Du är nu redo för en position inom servicebranschen som konferensvärd, hotellvärd, evenemangsvärd, receptionist och en rad andra yrken.

Utbildningsföretaget Hermods

Vi är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har hjälpt svenskar att hitta och förbereda sig inför jobb och yrken sedan 1898. Vårt mål är att bistå Sveriges befolkning med en utbildning och en kompetens för en framtid fylld av nytänkande, kreativitet och arbetsglädje.

Besök Hermods hemsida, eller kontakta oss direkt redan idag för att ta del av våra hundratals utbildningar runt om i Sverige. Hermods har gymnasieskolor, yrkeshögskolor såväl som Komvux och SFI.
 
“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Bra att veta om: Validering och Vård & Omsorg
Vart Hermods yrkeshögskolor finns och hur du ansöker till dem