Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Öka dina chanser att få drömjobbet

Postat : August 19 - 2015

De allra flesta drömmer om att ha ett jobb där de kan göra skillnad och där de kan få användning för sin kunskap och sin kompetens på bästa sätt. Men ibland kan drömmen kännas långt borta. För den som söker arbete går dagarna ofta åt till att leta jobb, skriva ansökningar till jobb, registrera sig på olika rekryteringssajter och till att vänta och hoppas på att få svar. Väntan kan vara lång och avslagen upplevas tunga, vilket kan leda till en känsla av hopplöshet. Men det finns sätt att förbättra förutsättningarna för att hitta ett arbete.

Sök-utbildning

Nedan följer tre olika sätt att förbättra sina chanser till jobb och göra sig mer attraktiv på arbetsmarknaden.

  • Erfarenhet: Erfarenhet är något mycket värdefullt när man söker jobb, men för att få erfarenhet krävs ofta att man först har haft ett arbete. Ett annat sätt att få erfarenhet är genom en praktikplats. Genom att hitta praktikplats där man kan skaffa sig den erfarenhet och kunskap som krävs för ett visst yrke kan man på ett påtagligt sätt öka sina chanser att få en värdefull anställning.
     
  • Utbildning: De flesta arbetsgivare lägger stor vikt vid utbildning. Beroende på vilket yrke det gäller finns olika krav, men ett första steg kan vara att skaffa sig gymnasiebetyg om man saknar detta. Därefter kan man välja att fortsätta med en utbildning som leder till det jobbet man drömmer om. Sök utbildning och ta första steget mot dina mål.
     
  • Yrkeshögskoleutbildning: För den som har ett tydligt mål och ett specifikt yrke i åtanke kan en yrkeshögskoleutbildning vara det bästa alternativet. En yrkeshögskoleutbildning är ofta framtagen tillsammans med företag som vet vad som krävs för att utöva yrket på bästa sätt, på så sätt skapas de bästa förutsättningarna både för att få ett jobb och för att kunna göra sitt bästa när man väl har fått det. Hos Hermods finns ett brett utbud av yrkeshögskoleutbildningar inom olika branscher. Sök utbildning direkt på deras hemsida och ta nästa steg mot en bättre framtid.

Hermods är ett av de äldsta utbildningsföretagen som är verksamma i Sverige idag och erbjuder kurser på olika nivå och inom olika ämnen och arbetsområden. Hos Hermods kan man få hjälp med allt från att hitta praktikplats på ett företag till att hitta en kurs eller utbildningsform som passar de mål man har oavsett vad det innebär.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Utbildningar för alla
Olika former av vuxenutbildning