Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Olika typer av vuxenutbildning

Många av de utbildningar som Hermods erbjuder ges via Komvux. Komvux finns till för dig som vill komplettera eller förbättra dina grund- eller gymnasiebetyg, för dig som utbilda dig mot ett specifikt yrke eller som vill gå enstaka kurser för nöjes skull. Komvux finns över hela Sverige och erbjuder kurser och utbildningar på olika nivåer inom flera olika områden. På olika orter erbjuds olika typer av kurser, och utbudet hos Komvux i Kungsbacka kan därför skilja sig från utbudet i Göteborg. Hittar du inte den kurs du söker hos din egen kommun kan du dock ofta välja att studera på distans.

Hos Hermods finns olika typer av kurser och utbildningar som ges via Komvux. Vilken typ av kurs eller utbildning du väljer beror på vilket behov och syfte du har med dina studier. Nedan förklaras tre olika studieformer:

Gymnasial yrkesutbildning

Gymnasial yrkesutbildning är som namnet antyder på gymnasial nivå och finns till för den som vill höja sin kompetens, omskola sig eller förbättra sina chanser att få ett specifikt yrke. Hos Hermods hittar du utbildningar runt om i landet, från Komvux i Göteborg till Luleå, inom områden som bland annat barn och fritid, bygg och måleri, vård och omsorg samt ekonomi och juridik. För att söka till en yrkesutbildning krävs betyg från grundskola eller motsvarande kunskaper.

Lärlingsutbildning

En lärlingsutbildning innebär att du går en yrkesutbildning samtidigt som du arbetar med ditt valda yrke. Utbildningen kombinerar teori och praktik med tonvikt på praktiskt arbete; minst 70 % av utbildningen är förlagd på en arbetsplats. När du praktiserar får du alltid hjälp och rådgivning av en yrkesverksam handledare. Under lärlingsutbildningen får du alltså lära dig om arbetet i praktiken samtidigt som du knyter viktiga kontakter inom branschen inför framtiden.

Grundläggande nivå

Grundläggande vuxenutbildning på Hermods finns till för den som slutfört sina studier i svenska för invandrare (SFI). Utbildningen motsvarar svensk grundskola, dvs. årskurs ett till och med nio. På Hermods finns även enstaka kurser på grundläggande nivå som går att kombinera med antingen SFI eller med utbildning på gymnasial nivå.

Vare sig du söker en specifik kurs eller en hel utbildning hittar du ett brett utbud hos Hermods. Använd sökfunktionen för att hitta kurser och utbildningar på valda orter och sök speciellt efter utbildning på till exempel Komvux i Landskrona, Östersund eller Jönköping.

"Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

SFI kurser är av hög betydelse för dig som är ny i Sverige
Hitta din inriktning inom vuxenutbildning