Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Studera komvux på distans hos Hermods

Komvux på distans hos Hermods

Via Hermods komvuxutbildning kan du läsa upp och få fullständiga gymnasiebetyg, komplettera tidigare gymnasiebetyg, bredda din kompetens för ett yrke, eller skaffa behörighet till högskola och universitet. Det är en utbildning som ger dig möjligheten att hitta ditt drömyrke och framtida karriär. En komvuxutbildning går att läsa på en grundläggande nivå som motsvarar den nioåriga grundskolan, på en gymnasial nivå, samt gymnasiala yrkesutbildningar – en snabb och smidig väg direkt ut i arbetslivet.

Hermods erbjuder över 200 kurser och 70 yrkesutbildningar med möjlighet att studera komvux både på distans och i klassrum. Ansök till Hermods komvuxutbildningar redan idag och hitta ditt drömyrke.

Komvux på distans

Hermods komvuxutbildningar finns inom flera stora städer i Sverige. Om vi inte erbjuder komvux i klassrum i din kommun så finns alternativet att läsa komvux på distans.

Varje individ lever under sina specifika omständigheter vilket innebär att de då inte alltid har möjlighet att studera på plats i klassrum. Hermods mål är att kunna bistå hela Sveriges befolkning med en chans att utbilda sig och skaffa sig kompetensen för sitt drömyrke. Därför erbjuder vi många av våra komvuxutbildningar även på distans.

Frihet och självdisciplin

Att studera komvux på distans innebär att du själv väljer vart du studerar, och när. Det ger dig möjligheten att kombinera dina studier med annat i ditt liv som arbete, familj eller resande.

Att studera komvux på distans innebär en stor frihet, men kräver också en god självdisciplin. Du studerar främst på egen hand och tar ansvar för att alla uppgifter blir genomförda.

Novo: Hermods digitala lärplattform

För att läsa komvux på distans hos Hermods krävs två saker:

  • En dator
  • Internetuppkoppling

Du läser Hermods komvuxutbildning på distans via vår webbaserade lärplattform Novo. Via Novo får du tillgång till tester, prov, ljud- och videoklipp samt inlämningsuppgifter. Här kan du få kontakt med lärare, handledare, andra kursdeltagare, och delta i studiegrupper.
Lärarna rättar dina inlämningsuppgifter, hjälper med ditt skolarbete, och besvarar dina frågor och funderingar kring kurserna och materialet.

Året runt, när du vill

En komvuxutbildning på distans går att påbörja året runt. Du kan själv bestämma studietempot och du avgör själv om du vill studera dagtid, kvällstid, på heltid eller deltid. Du bestämmer även vilka ämnen du ska läsa, hur många, och kombinationen av dem. Dock kan studietakt, kursstart och studieform skilja sig åt beroende på vilken kommun du är bosatt i. I vissa kommuner kombineras till exempel studier på plats och på distans.

Du kan få mer information om vad som gäller för dig genom att antingen kontakta Hermods eller din egen hemkommun.

Studera komvux hos Hermods

Komvux är en vuxenutbildning du har rätt att delta i efter du fyllt 20. Under speciella omständigheter har du möjligheten att studera komvux innan du fyllt 20, mer information hittar du på Skolverkets hemsida här.

Kontakta Hermods med dina frågor och funderingar kring komvux, hur det är att studera på distans, eller andra frågor om våra utbildningar och program. Ansök till en av Hermods utbildningar idag och förverkliga dina yrkesdrömmar.

Vad innebär det att studera en distansutbildning?
Vad är en Yrkeshögskola, och vad är dess syfte?