Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Ta ett steg närmare framtiden med Komvux

Postat : December 17 - 2015

Genom att utbilda dig inom det område du vill arbeta kan du öka dina chanser att få det jobb du vill ha i framtiden. Att studera kan också vara väldigt givande på ett personligt plan, då det ger dig chansen att lära känna nya människor samtidigt som du utvecklas och växer som person. Men det kan vara svårt att veta som ung vilken väg man vill gå och vilket yrke man vill ha. Man kanske till och med har arbetat ett tag, men känner att man nu är redo för nästa steg i sin karriär eller vill byta bana helt och hållet.

Vuxenutbildningen (Komvux) ger dig möjlighet att färdigställa din examen eller att komplettera dina betyg, och du kan på så sätt få en ny chans att plugga till det där du inte visste att du ville bli för några år sedan. Hermods erbjuder kurser och utbildningar på Komvux i Stockholm, Linköping, Uppsala och Västerås inom bland annat följande områden:

  • Barn och fritid
  • Bygg och måleri
  • Ekonomi, handel och administration
  • Vård och omsorg
  • IT, webb, media och kommunikation
  • Språk
  • Lärlingsutbildning

Komvux är ett alternativ för dig som saknar slutgiltiga betyg från antingen grundskolan eller gymnasiet. Om du planerar att söka in på en högskola eller ett universitet och saknar någon av de kurser som gör dig behörig, eller inte riktigt har de betyg som krävs för att komma in, kan du även läsa in de betygen på en vuxenutbildning.

När du går en vuxenutbildning på Hermods är du mycket flexibel, och kan studera när och var du vill. Utbildningarna ges både på distans och i klassrum, och alltid med stöd från dina lärare. Studier i klassrum hålls i Hermods lokaler och passar dig som vill sitta med dina lärare och klasskamrater medan du studerar. Distansutbildningen läses via Hermods webbaserade utbildningsplattform Novo där du har kontakt med dina lärare, handledare och kursdeltagare.

Hermods är Sveriges äldsta utbildningsföretag och erbjuder förutom vuxenutbildning på Komvux, även utbildningar och tjänster inom Arbetsmarknadsutbildning, Arbetsförmedlingstjänster, Yrkeshögskola, Gymnasieskola samt SFI och integration.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Hermods hjälper dig att hitta och söka jobb
Utbildningar med fokus på arbete