Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Upplev flexibiliteten med en distanskurs

Upplev flexibiliteten med en distanskurs

Postat : April 27 - 2015

Bra utbildningar lockar fram det bästa ur människor och är en plats där man finner sin dolda potential och formulerar nya mål. Utbildningar är viktiga verktyg för både anställda och arbetsgivare eftersom de inte bara gynnar dem som gått utbildningen i form av ökad kunskap utan även bidrar till bättre och mer effektivt arbete på en arbetsplats. Dessutom föredrar många arbetsgivare att anställa någon som är utbildad och således inte behöver tränas upp. Behov av utbildad personal finns i nästan alla branscher.

Ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag heter Hermods och har sedan 1898, enligt deras hemsida, hjälpt över 4 miljoner människor att få sig en utbildning eller ett nytt jobb. De verkar ha ett brett utbud av kurser och utbildningsprogram på olika nivåer och valmöjligheter när det gäller utformning. Exempelvis ska man kunna välja utbildningstakt och om man vill delta i klassrumsundervisning eller gå en distanskurs.

För den som är ny i Sverige kan en kurs i SFI vara det avgörande steget i vägen mot ett nytt liv. SFI står för svenska för invandrare och finns i olika steg beroende på tidigare utbildningsnivå. SFI är i grunden en språkkurs men innehåller även utbildning i svensk kultur och samhälle vilket gör det lättare för dem som går kursen att få ett jobb efter avslutade studier. Hos Hermods finns kursen på nivå 1A för dem som nyss kommit till Sverige och som har kort eller ingen skolbakgrund till 3D som är anpassad efter dem som bott i Sverige ett tag och har gymnasie- eller universitetsutbildning från sitt hemland.

En av Hermods grundinställningar verkar vara att skapa möjligheter för människor att nå sina mål. De erbjuder utbildningsmöjligheter för dem som inte har avslutade gymnasiestudier och även för dem som inte har grundskolebetyg. Tack vare dessa utbildningar öppnas dörren till högre studier eller yrken med utbildningskrav. Detta skapar möjligheter att forma sin framtid på det sätt man vill.

Hermods finns på flera håll runt om i landet. På hemsida kan man läsa att de totalt finns på över 150 olika orter vilket gör det möjligt att ta del av deras kurser var man än befinner sig. Dessutom kan man läsa många kurser som distanskurs vilket gör det ännu lättare att ta del av undervisning och kursutbud. Allt man enligt deras hemsida behöver för att gå en distanskurs hos dem är en dator med internetuppkoppling. All undervisning sker sedan via datorn och en lärplattform som man enkelt får tillgång till när man antagits till kursen.

”Ovan text är skriven i Online marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”