Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Utbildningar för alla

Postat : July 27 - 2015

Att lära sig är något man gör för livet. Utbildning är därför en investering i sig själv som person och något som aldrig är bortkastad tid. Både den personliga och den professionella utvecklingen gynnas av en bra utbildning. Dessutom förbättras möjligheterna att hitta ett bra jobb och på så sätt kunna forma sin framtid.

Trots alla fördelar med en utbildning är det många som drar sig för att sätta sig i skolbänken även om man har svårt att hitta ett arbete. Anledningarna varierar, men en av dem kan vara att en utbildning förknippas med mycket teoretiskt arbete. För den som föredrar praktiskt arbete kan en utbildning därför bli något som man undviker, men så behöver det inte vara. Idag finns det utbildningar som till största delen utgörs av praktiskt arbete på en arbetsplats under ledning av en handledare – en så kallad lärlingsutbildning.

Ett utbildningsföretag som erbjuder lärlingsutbildning är Hermods. De har lärlingsutbildningar inom bland annat bygg och anläggning, golvläggning, måleri och som butikssäljare. Minst 70 % av utbildningen är förlagd på en arbetsplats där arbetet sker under ledning av en handledare. Efter utbildningen är man som lärling berättigad till ett yrkesbevis och kan arbeta inom det område man har gått sin utbildning.

För den som är arbetslös och inskriven på arbetsförmedlingen finns det ytterligare sätt att förbättra sina förutsättningar på arbetsmarknaden. Hos Hermods kan man gå en arbetsmarknadsutbildning som är en yrkesinriktad och förberedande utbildning. Utbildningen är anpassad efter de behov som finns på arbetsmarknaden och framtagen i samarbete med företag i de branscher som har behov av arbetskraft. Eftersom utbildningarna beror på behovet kan utbudet variera från tid till tid. Gemensamt för arbetsmarknadsutbildningarna är ändå att de ger en fantastisk möjlighet till arbete för den som har svårt att hitta ett jobb som passar.

Hermods är ett utbildningsföretag som ger stöd och guidning för den som vill skaffa sig en utbildning och förbättra sina chanser att hitta ett bra arbete. De har ett brett utbud av utbildningar och kurser på olika nivåer och av olika slag, allt från SFI och arbetsmarknadsutbildning till lärlingsutbildningar och yrkeshögskoleutbildningar. Med Hermods verkar det därför vara enkelt att hitta en bra utbildning som leder till arbete.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Komvux och yrkesutbildning
Öka dina chanser att få drömjobbet