Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Utbildningar med fokus på arbete

Postat : February 17 - 2016

Målet med en praktiskt inriktad utbildning är att ge de studenter och deltagare som deltar de nödvändiga kunskaper och kompetenser som behövs för att möta arbetsmarknadens behov och krav. Det handlar om att skapa möjligheter och förutsättningar för att studenten ska lära sig att hantera verkliga situationer och problem, något som kommer att komma till användning när denne sedan ger sig ut i arbetslivet.

Hermods erbjuder en rad olika utbildningar där andelen praktiskt arbete är stor. Eftersom att utbildningarna är utformade i tät samverkan med verksamma företag får studenter och deltagare chansen att lära sig de färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden just nu. Utbildningarna innehåller en blandning av praktik ute på företag och teori som läses i klassrum.

En stor fördel med att gå en praktiskt inriktad utbildning ligger i den täta kontakten med företag och yrkesverksamma personer inom den bransch du vill jobba inom. Varje student får, förutom sina vanliga lärare, en handledare tilldelad som guidar och hjälper till ute på arbetsplatsen. Att spendera en stor del av din utbildning ute på ett företag innebär dessutom att du får chansen att knyta värdefulla kontakter inför framtiden. I bästa fall kan kanske din praktik till och med leda till ett arbete.

Hos Hermods hittar du ett brett utbud av utbildningar där du får arbeta praktiskt. Går du exempelvis en lärlingsutbildning innefattar hela 70 % av utbildningen praktik på ett företag. Hermods har lärningsutbildningar inom bland annat barn och fritid, bygg och måleri, fastighetsskötare, butikssäljare osv. Du kan även välja bland praktiska yrkesutbildningar som till exempel murare, målare, takmontör, plattsättare, undersköterska, barnskötare och receptionist. Yrkesutbildningarna ges på högskole- och gymnasienivå och innehåller arbetsplatsförlagt lärande.

Den som studerar på Hermods kan få hjälp med att hitta praktikplats i Göteborg, Stockholm, eller i den stad där studenten önskar. Med hjälp av kompetenta lärare, handledare och studievägledare får du den vägledning du behöver för att på ett så smidigt sätt som möjligt komma i kontakt med arbetslivet. Eftersom att de praktiskt lagda utbildningarna ges i samrörelse med verksamma företag blir det enkelt att hitta praktikplats i Göteborg eller annan stad.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Ta ett steg närmare framtiden med Komvux
Vad är sfi?