Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Vad är en Yrkeshögskola, och vad är dess syfte?

En yrkeshögskola är en praktiskt inriktad utbildningsform som är direkt skapad i anknytning till näringslivets behov. Det är en gemensamt framtagen utbildning av företag från branscher som har en stor efterfrågan på specifika kompetenser inom deras område. Yrkeshögskoleutbildningar är en högt uppskattad utbildningsform av både företag och studerande. Den innebär snabb anställning av rätt personal för företaget, och i nio av tio fall, en anställning för dig som student direkt efter genomförd utbildning. En yrkeshögskoleutbildning är oftast kort, men som i och med sin praktiska läroform innebär en tydlig yrkesroll för dig som studerar. En yrkeshögskola innebär i slutändan att vara i nära kontakt med arbetslivet före, under, och efter utbildningen.

LIA: Praktik & teori på arbetsplatsen

LIA, som står för lärande i arbete, är det Hermods yrkeshögskola är byggd på. Ett koncept som kombinerar praktik och teori på själva arbetsplatsen. Teorierna du lärt sig i skolbänken sätts i praktik och du får känna på det riktiga arbetslivet och allt vad det innebär.
Att arbeta på, och bekanta sig med, ett yrke, en bransch och en arbetsplats är en stor fördel för dig som studerar. Det innebär att du redan vid examen har arbetslivserfarenhet, vilket väger tungt på arbetsmarknaden. Detta leder till att du lättare kan få in en fot hos ett företag inom branschen du studerade.

Hermods yrkeshögskola arbetar aktivt i samarbete med olika företag och branschföreträdare. Samarbetet är till för att utbildningarna ska utformas på bästa sätt och motsvara de krav som senare ställs i arbetslivet. Tillsammans med företagen skapar Hermods en yrkeshögskoleutbildning som både är rättvis och rolig för dig som studerar.

Studera på distans eller på plats

Hermods mål är att ge alla en utbildning vart man än är bosatt i Sverige. Vi erbjuder möjligheten för dig som inte kan studera på plats att studera en yrkeshögskoleutbildning på distans. Du bestämmer själv var och när du vill studera. Studiematerialet, föreläsningar och skoluppgifter förses till dig via vår lärplattform på nätet. Detta kompletteras med fysiska möten tillsammans med Hermods utbildare och dina kurskamrater.

Att studera en yrkeshögskoleutbildning på distans kan vara tufft då du är på egen hand. Men med en god självdisciplin och noga planering av sin tid kommer du få ett lika gott resultat som om du skulle studerat på plats. Om du studerar eller tänker studera på distans och har frågor och funderingar kring era studier finns alltid Hermods engagerade utbildningsledare och utbildare tillgängliga för att hjälpa dig.

Efter examen

Nio av tio studenter från Hermods yrkeshögskola får ett jobb direkt efter examen. Tack vare den arbetslivserfarenhet du skaffat dig under Hermods yrkeshögskoleutbildning blir du en högst attraktiv individ inom näringslivet.

CSN & Studiemedel

Självklart är alla yrkeshögskoleutbildningar på Hermods Yrkeshögskola avgiftsfria och studiemedelsberättigade. Hermods mål är att kunna hjälpa alla individer, vart de än är i livet, att kunna hitta sitt drömjobb.

Studera till ert drömjobb hos Hermods

Vare sig du är på jakt efter ditt första jobb, vill byta branschinriktning, eller helt enkelt vill utvecklas inom din nuvarande position så är Hermods Yrkeshögskola ett av de bästa alternativen. Vi jobbar för att alla oavsett ålder ska kunna uppnå sina yrkesdrömmar och hitta en bransch och ett jobb de kan vara nöjda och stolta över.

Ansök till Hermods redan idag och skapa din framtid. Ta gärna en titt runt på vår hemsida eller i vår utbildningskatalog och läs mer om våra utbildningar och vad de innebär.

Studera komvux på distans hos Hermods
Bra att veta om: Validering och Vård & Omsorg