Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Vad innebär det att studera en distansutbildning?

Att studera på distans är en flexibel utbildningsform där lärare och studenter huvudsakligen är åtskilda gällande tid och rum. De genomförs idag enkelt via webbaserade portaler och lärplattformar.  Distansutbildningar och distanskurser är en växande studieform och de blir allt mer populära. I takt med att tekniken blir bättre blir det både enklare och effektivare att studera på distans.

Dock är det inte en självklarhet vad begreppet distansutbildningar innebär. Formen på den kan variera markant beroende på vilken skola och i vilken kommun du studerar och vad för program eller kurs du läser. Variationerna på en distansutbildning inkluderar:

  • Enbart distansstudier
  • Distans med ett antal obligatoriska eller frivilliga möten per år
  • "Flex-studier": en kombination av studier på plats och på distans där du inte behöver sitta med på varje lektion
  • Distans med digitala möten via webbkamera

Kan du inte studera på plats, vill, eller föredrar du att studera på distans? Ansök till Hermods redan idag för att påbörja din distansutbildning. Vill du veta mer om vad en distansutbildning innebär innan du ansöker? Kontakta då Hermods eller besök vår hemsida.

Historia om Hermods distansutbildningar

Distansutbildning och distanskurser är något som ligger Hermods varmt om hjärtat. Redan vid ett tidigt skede efter att Hans Svensson grundade Hermods fanns möjligheten att studera på distans. Dock var distansutbildningar då mer kända under namnet ”korrespondensundervisning” eller ”brevkurser”, och där interaktionen mellan skola och student sköttes via, som du säkert kan gissa: brev.

Distansutbildningar har funnits i Sverige i över 120 år med Hermods som en av dess framträdande aktörer. Än idag lever uttrycket ”Hermodsengelska” kvar och är en skämtsam benämning på den engelskan som användes i Sverige som följde det svenska talets intonation och fonetik – alltså det svenska talets tonhöjd, betoning och allmänna ljudlära.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär en stor frihet och flexibilitet i dina studier. Du bestämmer själv när, var och hur du vill studera. Var dock noga att ta reda på detaljerna och upplägget bakom din specifika distansutbildning då de ofta skiljer sig från kommun till kommun, program till program, kurs till kurs.

Hos Hermods finns många typer av upplägg för att studera på distans. Dock kommer mycket av utbildningen ske via vår webbaserade lärplattform: Novo. Via Novo håller du kontakten med dina lärare som rättar dina inlämningsuppgifter och besvarar dina frågor angående utbildningen, samt har möjligheten att kommunicera med handledare och andra kursdeltagare. På Novo hittar du även hjälpsamma studieguider, testa-dig-själv-uppgifter, prov, ljud- och videoklipp samt uppdrag och annat kursmaterial.

En distansutbildning går att påbörja året om där du själv väljer vilket tempo du kan studera. Det är ett ypperligt val av studier att kombinera med andra intressen eller åtaganden som resa, familj eller jobb.

Studera i ett virtuellt klassrum med Hermods

För att kunna studera på distans behöver du två saker: En dator och internetuppkoppling.
För att klara av att studierna på en distansutbildning behöver du även där två saker: En god självdisciplin och att kunna ta ett stort ansvar.

Ansök till en distansutbildning hos Hermods idag och ta steget mot din framtida karriär och yrke.

 

 

 

Hermods utbildningar till butikssäljare
Studera komvux på distans hos Hermods