Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Vad ska du bli när du blir stor?

Postat : May 24 - 2016

Yrkesutbildning är ett bra alternativ för dig som gillar att arbeta mycket praktiskt och vill gå en utbildning med goda chanser till jobb. Yrkesutbildning finns på både gymnasial nivå och på eftergymnasial nivå då det kallas yrkeshögskola. Hermods yrkes- och YH-utbildningar är framtagna tillsammans med branschaktiva representanter och ger dig tät kontakt med arbetslivet. Kan du inte riktigt bestämma dig för vad du vill bli? Nedan ges exempel på områden och utbildningar du kan hitta hos Hermods.

Vård och omsorg

När du arbetar inom vård och omsorg får du möta många olika typer av människor. Du blir en trygghet och en hjälp för personer med antingen fysiska eller psykiska nedsättningar, problem, skador eller sjukdomar. Att arbeta inom vården kan vara mycket givande och utvecklande. Hos Hermods hittar du utbildningar som bland annat undersköterska, psykologi, medicin och hälsopedagogik.

Barn och fritid

Gillar du att arbeta med barn och vill ha ett aktivt arbete? Inom barn och fritid får du chansen att stödja och utbilda barn, vilket är ett extremt viktigt arbete som även kan vara väldigt roligt och givande. Det kan handla om allt från lärande till att leda fritids- eller sportaktiviteter och att vara en trygghet för barn med behov av socialt stöd.

Handel och administration

Vuxenutbildning och yrkesutbildning inom administration och handel innefattar allt från butiksförsäljning till personalansvar och att starta eget. Gemensamt för dessa utbildningar är att de ofta innebär daglig kontakt med människor och relativt flexibla arbetsuppgifter. Gillar du att träffa nya människor, att strukturera och arbeta med siffor samt att vara företagets ansikte utåt kan en utbildning inom handel kanske vara något för dig.

Hermods yrkesutbildning ges via Komvux och din hemkommun. Detta betyder att du ansöker hos Komvux där du bor efter att du hittat en utbildning eller en kurs du vill gå.

Kurser och utbildningar kan sökas av dig med grundläggande behörighet och finns runt om i hela Sverige. De flesta utbildningarna innehåller en stor del praktik (APL) där du får möjlighet att knyta värdefulla kontakter inom arbetslivet. Vare sig du gått en kvalificerad YH ubildning på distans eller studerat på plats finns alltså stora chanser till arbete inom din valda bransch. Detsamma gäller för gymnasiala yrkesutbildningar. Besök Hermods hemsida för att se alla tillgängliga kurser och utbildningar.

"Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Tre tips för att snabbare lära dig ett nytt språk
Lär dig språket för att snabbare komma in i samhället