Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Vart Hermods yrkeshögskolor finns och hur du ansöker till dem

Vårt mål med Hermods yrkeshögskola är att låta unga såväl som äldre uppnå sina yrkesdrömmar vart de än är i livet. Vart du än befinner dig i Sverige så har vi verktygen och kompetensen för att ge dig en utbildning och skapa förutsättningarna inför din framtid.

Här finns Hermods yrkeshögskolor

Hermods har yrkeshögskolor från Malmö i söder till Östersund i norr för att varje individ i vårt avlånga land ska ha möjligheten till en utbildning för sitt drömyrke.

Våra yrkeshögskolor finns i: Göteborg, Helsingborg, Karlskrona, Lund, Malmö, Stockholm, Östersund och Örebro. Hermods strävar alltid efter att utveckla och utöka vår verksamhet och våra yrkeshögskolor för att ge fler personer möjligheten att studera. Varje år skapar vi nya yrkeshögskoleutbildningar i olika städer och på olika orter runt om i Sverige.

Finns inte din ort med på vår lista? Oroa dig inte, många av våra yrkeshögskoleutbildningar finns att läsa på distans. Uppgifter, föreläsningar och annan information bistås då via vår digitala lärplattform. När du läser på distans har du alltid en öppen väg av kommunikation till Hermods utbildare och vägledare som hjälper dig och besvarar dina frågor.

Gemensamt framtagna utbildningar med företag

En yrkeshögskoleutbildning är till för att utbilda och förbereda dig för arbetslivet. Våra utbildningar är framtagna och utvecklade tillsammans med företag och andra branschföreträdare. Tillsammans skapar och anpassar vi utbildningar för att du som studerar ska ha så bra förutsättningar som möjligt på väg in i din framtida bransch. Hermods utbildningar är skräddarsydda så att våra studerande får en relevant och aktuell kompetens inför sitt steg ut i arbetslivet.

Så här ansöker du till en Hermods yrkeshögskola

Följ dessa fyra steg när du ska ansöka till en av våra yrkeshögskolor i: Göteborg, Helsingborg, Karlskrona, Lund, Malmö, Stockholm, Östersund och Örebro.

 • Steg 1: Skapa ett konto på yh-antagning.se. Detta är ett måste för att kunna registrera din ansökan.
 • Steg 2: Registrera din ansökan via det konto du skapade i Steg 1.
 • Steg 3: Ladda upp ansökningshandlingar som krävs för din valda utbildning. Var noga med att läsa igenom vilka behörigheter och vilka urval som gäller för din specifika utbildning.
 • Steg 4: Lämna in din ansökan. Ta gärna en extra titt på din ansökan så att allt är korrekt gällande dina personuppgifter, dina valda utbildningar och annan viktig information.

Kontakta oss via mejl på: yhansokan@hermods.se, eller ring oss på: 019–100 080 om du har några frågor kring ansökningsprocessen till en av våra yrkeshögskolor i: Göteborg, Helsingborg, Karlskrona, Lund, Malmö, Stockholm, Östersund eller Örebro.
Här är några viktiga datum som kan vara bra att skriva ned eller lägga in i kalendern när ni funderar på att ansöka till en av Hermods yrkeshögskolor:

 11/2 – Ansökan öppnar
30/4 – Ansökan stänger, samt sista dag för att komplettera sin ansökan
 17/6 – Sista dagen för den som tagit gymnasieexamen i nuvarande år att komplettera sin ansökan med gymnasiebetyg

Hitta din Yrkeshögskole-utbildning och framtid hos Hermods
I över 120 år har Hermods hjälpt personer runt om i Sverige att skapa sin framtid. Vi har yrkeshögskoleutbildningar inom:

 • Bygg och måleri
 • Data, IT och teknik
 • Ekonomi och juridik
 • Inköp och logistik
 • Marknadsföring och försäljning
 • Media och kommunikation
 • Transport och fastighet
 • Trädgård
 • Vård och omsorg