Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Vill du ha ett omväxlande arbete inom handel?

Postat : March 28 - 2016

Gillar du ordning och reda? Är du strukturerad, gillar att träffa nya människor och är bra på siffror? Om du svarar ja på några av de här frågorna kan kanske ett arbete inom handel och administration kan vara något för dig.

Handel och administration är ett brett område som sträcker sig från receptionist och administratör till butikssäljare och ekonomiassistent. Det finns alltså stora möjligheter att rikta in sig på något just du är bra på eller tycker verkar intressant. Gemensamt för alla dessa arbeten är dock att de är flexibla och utmanande för den som trivs med att ha flera bollar i luften. Det är även arbeten som innehåller en stor del service, vilket innebär att du dagligen får chansen att möta olika typer av människor.

Hos Hermods kan du gå en kvalificerad yrkesutbildning som gör dig redo att arbeta inom områden som bland annat butik, administration, personal, marknadsföring och försäljning. Utbildningarna ges på gymnasial nivå och kan läsas med grundläggande behörighet. Innan du ansöker till en utbildning kan det vara bra att ha koll på följande:

  1. För att söka en gymnasial yrkesutbildning vänder du dig till din hemkommun. Hermods utbildningar ges via Komvux och det är kommunen som bestämmer om du får läsa en praktisk yrkesutbildning på Komvux.
  2. Yrkesutbildningarna är framtagna med hjälp av branschfolk för att på bästa sätt motsvara de krav på kompetens som finns ute på arbetsmarknaden idag. Detta gör att du är väl förberedd för det faktiska arbetet efter utbildningens slut.
  3. Under utbildningens gång har du tät kontakt med näringslivet, både genom externa gästföreläsare och genom eventuell praktik. Praktiken inom yrkesutbildningarna kallas APL (arbetsplatsförlagt lärande) och är en viktig del av läroprocessen.
  4. Längden på en utbildning kan variera, men de flesta utbildningar pågår under ett år.
  5. Du kan välja att studera som vanligt i klassrum, eller att gå din utbildning på distans.
  6. Yrkesutbildningar inom administration och handel avslutas med ett obligatoriskt prov. Provets utformning kan variera beroende på vilken ort du studerar.

Med en kvalificerad yrkesutbildning höjer du din kompetens och blir attraktiv för arbetsgivare inom branscher där efterfrågan är hög. Om du vill veta mer om Hermods olika yrkesutbildningar inom Komvux hittar du detaljerad information på hemsidan.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Upplev flexibiliteten med en distanskurs
Yrkesutbildningar och sfi- utbildningar som tar dig vidare