Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

YH-utbildningar - mot nya mål

Arbetsförmedlingen fortsätter att presentera siffror som visar att arbetslösheten ligger på en låg nivå. Positiva nyheter, som dock inte innebär att utbildning blivit mindre viktigt.

För dig som hoppas på arbete inom en specifik bransch eller yrke finns det tvärtom mycket att vinna på att läsa en yrkesutbildning som snabbt tar dig ut i yrkeslivet - utan vidare omvägar. Denna typ av YH-utbildningar är framtagna för att matcha marknadens behov av arbetskraft och resulterar därför i goda jobbmöjligheter.

Detta bekräftas också av 2016 års statistik från Myndigheten för Yrkeshögskolan som avslöjar att hela 91 % av de examinerade har jobb året efter examen. Detta är den högsta siffran hittills. Mätningen visar också att majoritet av de examinerade fick jobbet snabbt efter att utbildningen avslutats. Mer specifikt angav hela 79 % att de hade arbete redan innan eller senast en månad efter studiernas slut.

Siffrorna talar sitt tydliga språk - Yrkeshögskolan är en effektiv väg till drömjobbet. Passa på du också, fortfarande är det möjligt att söka till exempel följande inriktningar:

Arbetsledare - park och utemiljö

Fördjupande distansutbildning för dig som redan har kompetens inom trädgårdsarbete och naturvård och som nu önskar axla en mer ledande roll. Planering, samordning och uppföljning av trädgårds- och parkläggningsprojekt är viktiga inslag i den här utbildningen, och du lär dig till exempel mer om olika arbetsmetoder och projektledning. 

Arbetsledare - mark och anläggning

Anläggningsbranschen står inför stora pensionsavgångar, samtidigt som många stora satsningar redan är planerade. Detta innebär goda möjligheter för dig som  vill arbeta som arbetsledare inom mark och anläggning, en yrkesroll som kombinerar ledarskap och teknik. I denna utbildning ingår exempelvis kurser som arbetsrätt, ekonomi och kalkylering, anläggningsteknik samt entreprenadjuridik.

Yrkesinriktade utbildningar i Stockholm och andra delar av Sverige är en bra lösning för dig som snabbt vill hitta fram till drömjobbet. Hermods har ett brett utbud av kurser och alternativ för dig som söker exempelvis park,- ekonomi,- eller marknadsföringsutbildning. Ansök redan idag!

"Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”