Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Yrkeshögskola i Stockholm - din väg ut i arbetslivet

Utbudet på exempelvis en yrkeshögskola i Stockholm förändras löpande eftersom det anpassar sig efter behoven på arbetsmarknaden. I takt med att nya luckor visar sig inom olika branscher öppnar sig alltså nya möjligheter för dig som är intresserad av att arbeta i dessa yrkesområden. Chansen är också väldigt stor att studierna verkligen leder vidare till arbete då statistik visar att att 9 av 10 studenter går vidare från sin examen på yrkeshögskolan till ett jobb.

Utmärkande för många yrkesinriktade utbildningar är att de bygger på en kombination av teori och praktik. Genom att du lär känna arbetslivet och får omsätta dina kunskaper på en faktisk arbetsplats förstärks din kompetens inom det aktuella området. På så sätt hjälper en yrkeshögskola dig att redan tidigt bygga upp ett nätverk som du kan ha nytta av i ditt fortsatta arbetsliv.

För dig som överväger en ny yrkesbana, kan följande yrkesutbildningar innebära starten på en helt ny karriär:

Redovisningsekonom

Gillar du siffror, ekonomi och analyser? Då är redovisningsekonomi området för dig. Just nu har arbetsmarknaden behov av redovisningsekonomer som kan ta ansvar över redovisning, lönehantering och deklarationer. Utbildning inom det här området ger dig dessutom fördjupade kunskaper inom moderna affärssystem, skattelagstiftning och ekonomistyrning. 

VVS-ingenjör

För närvarande blomstrar byggbranschen och för varje nybyggnation eller renoveringsprojekt finns det också behov för VVs-ingenjörer som kan ta fram skräddarsydda inomhuslösningar för dagens komplexa behov. Under en utbildning av det här slaget får du lära dig samordna VVS-insatser från planeringsstadiet till genomförande. Som VVS-ingenjör blir du också en del av en bransch som aktivt bidrar till energieffektiva och miljöanpassade lösningar.

Stödpedagog

Som stödpedagog spelar du en viktig roll för personer med funktionsnedsättning inom skola eller omsorg. Du som väljer att utbilda dig inom det här området lär dig vikten av pedagogik och etik och  individanpassat bemötande efter förutsättningar och behov.Utbildningen ger dig också kompetens i att samordna verksamheter och handleda personal.

Du som går i studietankar vet förmodligen att det finns en uppsjö av utbildningar att välja bland. Om du längtar ut till arbetslivet är det dock viktigt att vara medveten om att möjligheten att få jobb varierar mycket, så se till att lägga ned tid på att undersöka utbudet och arbetsmarknadens behov. Hermods erbjuder utbildning inom områden där efterfrågan på arbetskraft är hög och eftersom vi också har YH utbildningar distans kan du studera på valfri ort. Kontakta oss redan idag!

"Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

En arbetsmarknadsutbildning tar dig till nya mål
Optimera dina chanser till högskolebehörighet