Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Yrkeshögskola: utbildning för de praktiskt lagda

Postat :October 30 - 2015

Att få chansen att använda sin kunskap i verkliga livet kan vara mycket tillfredsställande. Man lär sig bäst genom att göra och få öva, och tycker kanske inte att det roligaste som finns är att sitta stilla i ett klassrum hela dagen. Om man vet vad man vill bli, eller vill testa på ett yrke för att se om det passar, kan det vara en bra idé att välja en utbildning med mycket praktik.

En yrkeshögskoleutbildning är ett bra alternativ för de som vill spendera tid på en arbetsplats, och läsa kurser speciellt anpassade efter de behov som finns på arbetsmarknaden. När man går en yrkesutbildning har man alltså regelbunden kontakt med arbetsmarknaden och knyter viktiga kontakter som kan leda till framtida arbete. Söker du efter KY-utbildningar i Stockholm (numera kallat Yrkeshögskoleutbildning) kan du besöka Hermods hemsida. De har ett brett utbud av utbildningar och kurser inom olika branscher och inriktningar. Om du är osäker på vilken utbildning som passar dig eller hur du ska ansöka, kan du få hjälp med att söka utbildning av de studievägledare som arbetar på Hermods.

När man ska börja studera är det viktigt att man kollar upp att utbildningen eller kursen man ska gå är seriös och att den ges av kunniga lärare. En bra utbildning som matchar de krav och kompetenser som behövs på arbetsmarknaden idag kan ge dig stora fördelar då det blir dags att söka jobb. Innan du bestämmer dig bör du alltså ta dig en ordentlig funderare, eller ta hjälp med att söka utbildning om du känner dig osäker.

Förutom YH-, eller KY-utbildningar i Stockholm och på andra order, erbjuder Hermods bland annat också vuxenutbildning, SFI (svenska för invandrare), gymnasieutbildning, arbetsmarknadsutbildningar och arbetsförmedlingstjänster. Hermods utbildningar och kurser hålls både på distans, i klassrum och på arbetsplatser via praktik – form beror på vilken utbildning och vilken ort du studerar på. Hermods har hållit på med distansutbildning i 117 år.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hermods.”

Hermods: Utbildning som leder till jobb
Hjälp med praktikplats