Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Smartare väg till högre studier och jobb

Smartare väg till högre studier och jobb

Vård, matematik, språk och allt däremellan. Hermods vuxenutbildning erbjuder fler än 100 kurser i över 100 kommuner.
– Lärarnas engagemang och tålamod är det bästa med Hermods, menar Andreas.

 

På Hermods kan du skaffa gymnasiekompetens, höja dina gymnasiebetyg för högskolebehörighet eller omskola dig för ett nytt yrke. Anna Bounthong Phimmaseune och Andreas Hedström är två Hermodselever med helt olika mål. Anna läser till undersköterska med inriktning sjukvård. Andreas pluggar kurser i fysik och matte för att kunna studera vidare inom fysik på universitetet.
– Mitt mål är att forska inom fysik i framtiden. Jag gick media på gymnasiet och fick inte med mig de kurser i matte och naturkunskap som krävs för behörighet. Jag är glad att jag kan komplettera med dessa ämnen såhär i efterhand, säger Andreas.

Anna hoppas kunna coacha andra undersköterskor i framtiden.
– Jag kan tänka mig att jobba med vårdpersonal på ett bemanningsföretag och lära ut hur man blir en bra undersköterska, berättar Anna.

Distans eller klassrum

Hos Hermods kan du välja att läsa på distans eller flexibelt i klassrum.
– Jag pluggar på distans men ibland har vi obligatoriska träffar på skolan för praktiska genomgångar med läraren. Det är bra eftersom det kan vara svårt att lära sig till exempel hjärt-lungräddning själv framför datorn hemma, säger Anna.

Andreas studerar på heltid i klassrum. Han har lektioner i Hermods lokaler i centrala Stockholm cirka sex timmar i veckan. Resten av tiden ägnas åt självstudier.
– Jag rekommenderar alla att stanna kvar på skolan efter lektionens slut. Passa på att prata med folk och ställa frågor till läraren. Jag startade en studiegrupp tillsammans med några andra elever. Det gör det mycket roligare att plugga och leder till bättre resultat än om jag hade studerat helt på egen hand, säger Andreas.

”Man märker att lärarna bryr sig mycket om eleverna”

Både Andreas och Anna vill särskilt lyfta fram Hermods lärare.
– Mina lärare är väldigt hjälpsamma. Dom har alltid tid för frågor och liknande. Lärarnas engagemang och tålamod är det bästa med Hermods, säger Andreas.

– Man märker att lärarna bryr sig mycket om eleverna. Dessutom är de väldigt kompetenta och har stor erfarenhet. Jag känner mig trygg med dom, avslutar Anna.