Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Yrkeshögskola Karlskrona

Öppna VOmeny

Utbildningar på Hermods Yrkeshögskola

På Hermods Yrkeshögskola i Karlskrona erbjuder vi yrkeshögskoleutbildningar inom flera olika inriktningar. Utbildningarna är framtagna i nära samarbete med branschen och samtliga utbildningar har en ledningsgrupp med representanter från näringslivet knuten till sig. Vi erbjuder utbildningar på distans och i klassrum.

Studietiden på Hermods Yrkeshögskolor i Karlskrona är från 1- 2 år långa och studietakten varierar från heltid till halvtid beroende på vilken utbildning du väljer. 

En Yrkeshögskoleutbildning startar bara om det finns ett behov på arbetsmarknaden och innehållet riktar sig direkt mot arbetslivet.

Utbildningar i klassrum

På Hermods Yrkeshögskola i Karlskrona erbjuder vi flera utbildningar som du läser dagtid i klassrum. Det innebär att du kommer till skolan och har föreläsningar och lektioner på plats i skolans lokaler. Du har även praktisk lärande ute på arbetsplats (LIA) där du får chansen att testa på ditt framtida yrke samt utöva dina teoretiska kunskaper som du lärt dig i klassrummen.

Följande utbildningar läser du i klassrum i Karlskrona:


Jag kan bara rekommendera utbildningen i Karlskrona som ger en gedigen kunskap inom trädgårdsmästaryrket
Charlotta Ehring, studerade till Trädgårdsmästare på Hermods i Karlskrona

Läs hela intervjun med Charlotta.

Läs på Hermods Yrkeshögskola på distans 

Några av våra utbildningar på Hermods Yrkeshögskola i Karlskrona erbjuder vi på distans vilket innebär att du kan lägga upp studierna när det passar dig och din livssituation.  Under din studietid får du bland annat uppgifter och tar del av föreläsningar online via vår utbildningsplattform. Utöver det så innehåller de flesta distansutbildningar även tillfällen med fysiska träffar. Majoriteten av distansutbildningarna innehåller LIA.

Följande utbildningar kan du läsa på distans:

 Det bästa med utbildningen är att jag får mycket mer kunskap inom de områden jag jobbar med. Jag tycker det är jättebra med mycket praktik så att jag kan testa på yrkesrollen som stödpedagogLoella Laursen, studerar till stödpedagog i Karlskrona

Läs hela intervjun

Hermods Yrkeshögskola i Sverige

Hermods Yrkeshögskola finns på tio orter i Sverige och där erbjuder vi yrkeshögskoleutbildningar inom olika områden. Här nedan kan du se vilka ytterligare orter som vi erbjuder utbildningar i.

På denna sida kan du hitta mer information om alla våra yrkeshögskoleutbildningar på Hermods. Du kan läsa mer om studiemedel från CSN.se och ta del av intervjuer från tidigare studerande.

Tillbaka till Karlskrona

Hermods Yrkeshögskola

Hermods Yrkeshögskola Karlskrona

Tyska Bryggaregården
Saltsjöbadsvägen 1A
371 70 Karlskrona

Utbildningsledare

Eva Möller

Utbildningsledare

Fredrik Sevieri

Kontakta antagningsenheten

Frågor gällande ansökan?

Kontakta oss på kundtjänst

Frågor gällande utbildningen?

Utbildningsledare

Kristina Ahlrot

Utbildningschef

Solveig Ohlsson