Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Yrkesutbildning i Linköping

Linköping
Öppna VOmeny

Yrkesutbildning på Hermods i Linköping - när yrket är målet

I Linköping erbjuder Hermods olika yrkesutbildningar som tar dig ett steg närmare arbetslivet. Vi erbjuder utbildningar inom barn och fritid samt vård och omsorg.

Barn och fritid - bli eftertraktad på arbetsmarknaden

Vill du jobba som barnskötare, elevassistent, inom funktionshinderområdet, som gyminstruktör eller på en idrotts- och fritidsanläggning  är vår barn- och fritidsutbildning rätt väg för dig. Vi skräddarsyr din yrkesutbildning efter ditt valda yrke och du får möjlighet att tidigt i utbildningen prova på yrket i verkligheten vilket ger dig ökade möjligheter till ett jobb. Vissa av yrkesutbildningarna erbjuds endast som lärling.

Vårdutbildning - en säker väg till jobb

Vill du arbeta med och stödja människor till välmående? Då ska du läsa en yrkesutbildning till undersköterska eller vårdbiträde. Att välja ett vårdyrke är ett tryggt och säkert val. Enligt Sveriges kommuner och landsting (SKL) finns ett behov av 24000 nya undersköterskor i landet inom 5 år. Hos oss kan du välja mellan inriktningarna funktionsnedsättning, psykiatri, sjukvård eller äldreomsorg. Arbetsgivaren vill anställa utbildad personal och vår utbildning ger dig mycket goda möjligheter till jobb.

 

"Innan jag läste utbildningen till undersköterska läste jag också kursen Svenska som andraspråk på Hermods. Jag är väldigt nöjd med mina studier på Hermods!"

Läs hela intervjun med Sarah Dasgupta.

Lärling

Lärlingsutbildning passar för dig som vill lära dig ett yrke ute på en arbetsplats där du ges möjlighet att kombinera teori och praktik. Att gå en lärlingsutbildning innebär att du är cirka 70 % ute på en arbetsplats under dina studier, du och din handledare har kontakt med din lärare under hela utbildningen. Din handledare följer dig under hela din studietid och hjälper dig framåt mot din examen. Det är samma behörighetskrav och ämnesplaner som den skolförlagda varianten av ett yrkesprogram och ditt slutbetyg värderas på samma sätt som om du gått den skolförlagda varianten.

På Hermods i Linköping får du läsa kurser och utbildningar som leder dig till högre studier eller arbete. Nedan kan du läsa om studiestart, ansökan och hur du kontaktar oss om du behöver hjälp med din ansökan eller har andra frågor.

Ansökan och kursstart

Läs mer om våra utbildningsstarter och vårt utbud på Linköpings kommuns hemsida. Du ansöker till vuxenutbildning (Komvux) i Linköping via Linköpings kommun.

Läs mer hos kommunen och ansök här.

Kurslitteratur

Under din studietid kan du som läser ett yrkesprogram låna den kurslitteratur du behöver under utbildningen.

Tillbaka till Linköping

Hermods

Projektledare

Christina Liljekvist

Samordnare

Kent Frösslund

Regional utbildningschef

Therese Fröberg

Hermods

Vuxenutbildning

Badhusgatan 5 (Correnhuset)
582 22 Linköping

010-142 10 80

Öppettider: Mån-tors kl 8:15-16:45 samt fre 8:15-15:30

Utbildningschef

Petra Axelsson

Hermods

Vuxenutbildning

Badhusgatan 5 (Correnhuset)
582 22 Linköping

010-142 10 80

Öppettider: Mån-tors kl 8:15-16:45 samt fre 8:15-15:30

Utbildningschef

Petra Axelsson