Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Yrkesutbildning i Linköping

Linköping

Yrkesutbildning på Hermods i Linköping - när yrket är målet

I Linköping erbjuder Hermods olika yrkesutbildningar som tar dig ett steg närmare arbetslivet. Vi erbjuder utbildningar inom barn och fritid samt vård och omsorg.

Barn och fritid - bli eftertraktad på arbetsmarknaden

Vill du jobba som barnskötare, elevassistent, inom funktionshinderområdet, som gyminstruktör eller på en idrotts- och fritidsanläggning  är vår barn- och fritidsutbildning rätt väg för dig. Vi skräddarsyr din yrkesutbildning efter ditt valda yrke och du får möjlighet att tidigt i utbildningen prova på yrket i verkligheten vilket ger dig ökade möjligheter till ett jobb. Vissa av yrkesutbildningarna erbjuds endast som lärling.

Du läser webbaserade kurser hos oss, men har möjlighet att komma till skolan för handledning och hjälp i dina barn- och fritidskurser. Det är också din handledare på skolan som stöttar dig under din apl (arbetsplatsförlagt lärande/praktik).

Vårdutbildning - en säker väg till jobb

Vill du arbeta med och stödja människor till välmående? Då ska du läsa en yrkesutbildning till undersköterska eller vårdbiträde. Att välja ett vårdyrke är ett tryggt och säkert val. Enligt Sveriges kommuner och landsting (SKL) finns ett behov av 24 000 nya undersköterskor i landet inom fem år. Hos oss kan du välja mellan inriktningarna funktionsnedsättning, psykiatri, sjukvård eller äldreomsorg. Arbetsgivaren vill anställa utbildad personal och vår utbildning ger dig mycket goda möjligheter till jobb.

Du läser webbaserade kurser hos oss, men har möjlighet att komma till skolan för handledning och hjälp i dina vård- och omsorgskurser. Det är också din handledare på skolan som stöttar dig under din apl (arbetsplatsförlagt lärande/praktik).

"Innan jag läste utbildningen till undersköterska läste jag också kursen Svenska som andraspråk på Hermods. Jag är väldigt nöjd med mina studier på Hermods!"

Läs hela intervjun med Sarah Dasgupta.

Lärling

Lärlingsutbildning passar för dig som vill lära dig ett yrke ute på en arbetsplats där du ges möjlighet att kombinera teori och praktik. Att gå en lärlingsutbildning innebär att du är cirka 70 % ute på en arbetsplats under dina studier. Du och din handledare har kontakt med din lärare under hela utbildningen. Din handledare följer dig under hela din studietid och hjälper dig framåt mot din examen. Det är samma behörighetskrav och ämnesplaner som den skolförlagda varianten av ett yrkesprogram och ditt slutbetyg värderas på samma sätt som om du gått den skolförlagda varianten.

Ansökan och kursstart

Du ansöker via Linköpings kommuns hemsida. Läs mer hos kommunen och ansök här.

  1. Du väljer Yrkesutbildningar på gymnasienivå
  2. Välj Barn och fritid med distansundervisning, eller Vård och omsorg med distansundervisning.

Är det lärling som intresserar dig så väljer du Vux Lärling Intresseanmälan.

Om du bor i en annan kommun än Linköping så kan du inte göra en webbansökan, utan kan kontakta oss på skolan för mer information.

Mail: vux.linkoping@hermods.se
Telefon: 010-142 10 80

 

Kurslitteratur

Under din studietid kan du som läser ett yrkesprogram i stor utsträckning låna den kurslitteratur du behöver under utbildningen. Vi har de flesta böckerna som ingår i utbildningen, och lånar ut dem i mån av tillgång.

Tillbaka till Linköping.

Tillbaka till Linköping

Hermods

Regional utbildningschef

Therese Fröberg

Hermods

Projektledare

Christina Liljekvist

Hermods

Vuxenutbildning

Badhusgatan 5 (Correnhuset)
582 22 Linköping

010-142 10 80

Öppettider: Mån-tors kl 8:15-16:45 samt fre 8:15-15:30

Utbildningschef

Andreas Holm

Hermods

Vuxenutbildning

Badhusgatan 5 (Correnhuset)
582 22 Linköping

010-142 10 80

Öppettider: Mån-tors kl 8:15-16:45 samt fre 8:15-15:30

Utbildningschef

Andreas Holm