Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Våra utbildningar i Stockholm - Medborgarplatsen

Välkommen till Hermods på Medborgarplatsen!

Medborgarplatsen, ibland förkortad Medis, är ett stort torg och en tunnelbanestation med samma namn i stadsdelen Södermalm i Stockholms innerstad. Det finns mängder av mysiga restauranger, butiker och gränder på Södermalm.

Söders högsta byggnad är Skatteskrapan Ursprungligen uppförd för skattemyndigheten är huset sedan 2007 ombyggd till studentbostäder.

En äldre industrianläggning är Münchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand. Bryggeriet började sin tillverkning och försäljning av öl i april 1857. 1971 var öl epoken slut och efter en omfattande ombyggnad fram till 1985 är Münchenbryggeriet numera ett mäss- och konferenscenter i hjärtat av Stockholm som också inrymmer bland annat Riddarfjärdens gymnasium och Kungliga Svenska Balettskolan.

Det finns minst tio kommunala grundskolor på Södermalm och fem kommunala gymnasieskolor. Bland större skolor kan nämnas Södra Latin och Eriksdalsskolan. Stadsdelens äldsta skola är Södermalmsskolan som invigdes 1881. Katarina norra skola vid Tjärhovsgatan är en av Stockholms äldsta folkskolor, byggd 1895.

På Hermods på Medborgarplatsen har vi ett brett utbud av kurser och utbildningar. Kontakta oss så berättar vi mer!

Du ansöker till vuxenutbildningen via din kommun. Här hittar du all information: Till Stockholms stad.

New in Sweden - SFI och Integration

Medborgarplatsen

Medborgarplatsen 25, trapphus C
Plan 4 och 5
118 72 Stockholm

T-bana till Medborgarplatsen (grön linje) - uppgång Folkkungagatan

08-410 251 00

Telefontider: kl. 08.00-17.00

Öppettider: Mån-fre kl. 8.00-17.00

Rektor

Anna-Lena Karlsson

Biträdande rektor

Suhel Juma