Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Komvux i Stockholm

Stockholm

Läs Komvux på Hermods i Stockholm

Hermods erbjuder vuxenutbildning - Komvux - för dig som bor i någon av kommunerna i Stockholms län. Läser du på distans träffar du din lärare på webben och är även välkommen att delta på pass på skolan i våra centrala lokaler i Stockholm. 

Ansök här via din hemkommun

Få svar på alla dina frågor och svar som rör Komvux här.

Komvux – Grundläggande kurser

Hos Hermods i Stockholm kan du studera grundläggande vuxenutbildning i klassrum eller på distans i våra centrala lokaler i Stockholm. Läser du på distans så är du även välkommen att delta på handledning och undervisning på skolan.  Du kan välja mellan grundläggande svenska som andraspråk, engelska eller matematik.

Vill du läsa Komvux på grundläggande nivå ansöker du via din hemkommun.

Komvux - Gymnasiala kurser

Hos Hermods i Stockholm kan du välja mellan över 120 olika kurser på gymnasial nivå (Komvux). Hos oss hittar du kurser i svenska som andraspråk, engelska, matematik, ekonomi, fysik, IT, handel, administration med mera. Du läser via webben i vår utbildningsplattform Novo och din lärare följer dig genom kursen.   

Läser du på distans så är du även välkommen att delta på handledning och undervisning på skolan det vi kallar för DistansPlus.

Här hittar du kursutbudet  för Komvux på gymnasial nivå i din hemkommun.

 

Marta Karlström

För ett halvår sedan var jag inte behörig – nu loggar jag in på antagning.se och ser att det står just behörig! Det är jättestort!

Läs hela intervjun här

Komvux – Yrkesutbildning

Söker du en utbildning som ger dig kompetens till ett specifikt yrke eller vill du höja din kompetens? Hos Hermods i Stockholm hittar du flera yrkesutbildningar på gymnasial nivå.

Ansökan och kursstarter

  • Ansökan görs via din hemkommun
  • Gymnasiala kurser startar var femte vecka
  • Grundläggande har ingen sista ansökningsdag, startar varje månad 

Höj ditt betyg genom prövning

Om du vill höja eller saknar godkänt betyg i en viss kurs kan du göra en prövning. Det innebär att du på egen hand läser in kursen enligt kursplan och sedan ”tentar” av kursen. 

  • Vi erbjuder möjlighet att göra prövning till alla kommuner vi har avtal med.
  • Prövning erbjuds två gånger per halvår.
  • En prövning kostar normalt 500 kr. Om du har ett icke godkänt betyg i kursen ifrån tidigare komvuxstudier är det kostnadsfritt.
  • Både vid skriftligt och muntligt prov krävs legitimation (fotolegitimation).

Läs mer och boka prövning här.

Tillbaka till Stockholm