Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

SFI i Stockholm Stad

Stockholm

Hermods SFI - Svenska för invandrare i Stockholm 

SFI (svenska för invandrare) finns att läsa i Stockholms Stad både på distans och i klassrum. SFI är en grundutbildning i det svenska språket. Har du flyttat till Sverige och vill lära dig svenska är det SFI du ska läsa. Kurserna är till för dig som inte har svenska som modersmål. När du är klar med din SFI-utbildning kan du söka arbete i Sverige eller fortsätta studera.

I Stockholm erbjuder vi:

Ansök här

 

 

SFI i Stockholms Stad

Utbildning i svenska för invandrare (SFI) består av tre studievägar (1, 2 och 3) och fyra kurser (A, B, C och D). Kurs B och C kan vara antingen nybörjarkurser eller fortsättningskurser beroende på vilken studieväg de ingår i. Vilken studieväg och kurs du ska läsa beror på hur mycket svenska du kan och vad du har för tidigare skolbakgrund.

 

Sinor Ahmedi

- Jag trivs med allt här på Hermods. Alla i klassen är trevliga och jag har fått två bra klasskompisar som jag umgås mycket med. Vi hjälper varandra en hel del med studierna.

Läs hela intervjun här

 

Studieplanen är individuell och ska anpassas efter dina behov. Tillsammans med lärare och andra elever lär du dig att tala, skriva, läsa och förstå svenska. Du ansöker till SFI via din hemkommun.

Här kan du studera SFI i Stockholm Stad :

Kombinationsutbildning Bygg och SFI

På vår skola i Bromma har du möjlighet att läsa SFI och samtidigt läsa en yrkesutbildning inom bygg. Utbildningen är för dig som läser SFI eller ska börja SFI, nivå 2C eller högre och som vill jobba inom byggbranschen. På Hermods kan du välja mellan följande yrkesinriktningar:

  • Betongarbetare
  • Murare
  • Plattsättare
  • Träarbetare
  • Golvläggare
  • Väg- och anläggningsarbetare

De första fem veckorna läser du en orienteringskurs och därefter läser du yrkeskurser och får SFI-undervisning på vår skola i Bromma. Du får också göra praktik på ett företag. Orienteringskursen läser du på 50% medan resten av tiden är på 100%. Du får söka studielån- och bidrag från CSN under tiden.

För att ansöka till kombinationsutbildningen laddar du ned och fyller i den här blanketten. Därefter skickar du in den till kombo@hermods.se.

Klicka här för kontaktuppgifter till Hermods SFI i Stockholm.

Tillbaka till Stockholm