Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Yrkesutbildning i Stockholm

Stockholm

Yrkesutbildning på Hermods i Stockholm

Söker du en utbildning som ger dig kompetens till ett specifikt yrke eller vill du höja din kompetens? Är du intresserad av  en praktisk yrkesutbildning? Hos Hermods i Stockholm hittar du flera yrkes- och lärlingsutbildningar inom bygg, måleri och fastighet. Samtliga utbildningar är på gymnasial nivå.  

Yrkesutbildning inom bygg

Gymnasial yrkesutbildning inom Bygg, måleri och fastighet

Få en grundutbildning som ger dig rätt kompetens för en framtid inom bygg-, måleri- eller fastighetsbranschen. Du läser på heltid och kan välja mellan två studieformer; skolform och lärlingsform. Läs mer nedan och ta reda på vilken studieform som passar dig bäst. Du kan välja mellan flera olika yrkesinriktningar, mer information hittar du under yrkesutbildningar. Alla utbildningar är CSN-berättigade.

Hermods yrkesutbildningar är godkända av BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd) och vi har ett nära samarbete med branschen. 

Yrkesutbildning i skolform

Du startar din utbildning på vår skola i Stockholm, Bromma. Här får du teoretiska lektioner i klassrum och praktiska lektioner i vår bygghall. I utbildningen ingår även arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär praktik hos ett företag i branschen som ger dig såväl arbetslivserfarenhet som bra kontakter inför framtiden. Våra yrkesutbildningar i skolform erbjuds inom områdena bygg och måleri.

Utbildningen är en grundutbildning på ca 1 år. Du får tillgodoräkna dig utbildningens poäng/timmar i din utbildningsbok när du efter utbildningen fått en lärlingsanställning. Efter avslutad utbildning och lärlingsanställning så kan du få ett yrkesbevis genom BYN.

- Jag tycker om att arbeta med kroppen och att lära mig nya saker inom golvläggning. Finns så många olika tekniker och arbetssätt att lära sig. Men man ska inte vara rädd för att testa. Kvinnor klarar det lika bra som män, säger Yanet.

Yanet Birhanu går en yrkesutbildning till Golvläggare på Hermods i Stockholm. Läs hela intervjun här.

 

 

Yrkesutbildning i lärlingsform

Utbildningen börjar med en två veckors introduktionskurs som ges i vår skola i Stockholm, Bromma. Du går sedan direkt ut på praktik på ett företag i branschen, minst 70 % av studietiden är förlagd på en arbetsplats. Du har möjlighet att skapa dig kontakter i branschen och du får god arbetslivserfarenhet. Våra lärlingsutbildningar erbjuds inom bygg, måleri och fastighet.

Utbildningen är en grundutbildning på ca 1 år. Du får tillgodoräkna dig utbildningens poäng/timmar i din utbildningsbok när du efter utbildningen fått en lärlingsanställning. Efter avslutad utbildning och lärlingsanställning så kan du få ett yrkesbevis genom BYN.

Kombinationsutbildning Bygg och SFI

Efterfrågan av nya bostäder är hög vilket innebär att det finns ett stort behov av utbildad arbetskraft inom byggbranschen ökar. Möjligheten att få jobb efter utbildningen är god. På vår skola i Bromma erbjuder vi även kombinationsutbildningar där du kombinerar en yrkesutbildning med din SFI-undervisning. Du kan välja mellan olika inriktningar

  • Betongarbetare
  • Murare
  • Plattsättare
  • Träarbetare
  • Golvläggare
  • Väg- och anläggningsarbetare
Utbildningen vänder sig till dig som läser SFI eller ska påbörja SFI, nivå 2C eller högre. och målet med utbildningen är att anställningsbar. Efter utbildningen söker du jobb som lärling. Läs mer på byn.se/
 

Utbildningen börjar med en orienteringskurs på 5 veckor. Kursen ger dig ökad kunskap om valt yrke och vilka krav och förutsättningar som finns inom yrket.  Du läser även SFI under orienteringskursen. Du läser yrkeskurser varvat med SFI på vår skola i Bromma. Du har teoretiska lektioner i klassrum och praktiska lektioner i vår verkstad.

Orienteringskursen läses på 50 %. Utbildningen är sedan på heltid, 100 %, och du kan söka studiemedel och lån från CSN. Minst 15 % av utbildningen är förlagd på en arbetsplats där du gör praktik.

För att ansöka till kombinationsutbildningen fyller du i denna blankett och skickar till kombo@hermods.se.

Ansökan och kursstarter

Tillbaka till Stockholm