Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Nyheter i Växjö

Växjö

Nyheter i Växjö

Följ med i vad som händer inom Hermods vuxenutbildning och SFI i Växjö. Här presenterar vi vad som händer hos oss.

Hermods flyttar till nya lokaler

1 maj flyttar Hermods i Växjö till nya och större lokaler. Våra nya lokaler ligger på Norra Järnvägsgatan 12, mitt emot nya kommunhuset. Vi lämnar våra nuvarande 175 kvm och flyttar in i välbehövk540 kvm

Ny undersköterskeutbildning på distans i Växjö

Under våren 2020 startar Hermods en gymnasial yrkesutbildning till undersköterska inom vård och omsorg i Växjö. Utbildningen är på distans och du kan själv bestämma studietakt. Du kan läsa mer om utbildningen här. Den första starten blir i februari och den andra starten i april.

Studiestart 24 februari

Inför studiestarten som ligger i februari  så är ansökningstiden 6-29 december och görs via Växjö kommun. Utbildningen startar 24 februari 2020. 

Obs! För att kunna bli antagen till utbildningen krävs att du deltar vid Växjölöftets obligatoriska informationsmöte som äger rum 6/12 kl 10.30 på Linnégatan 17. Därefter har du möjlighet att besöka Hermods för att få mer information om utbildningen och få svar på dina frågor. Vi erbjuder öppet hus med särskilt fokus på vård och omsorg följande datum:

 • Måndag 9 december kl 17.30, Nygatan 4
 • Tisdag 10 december kl 17.30, Nygatan 4

När ansökningstiden är slut så går Växjölöftet vidare med intervjuer av de som ansökt till utbildningen. Detta sker under januari 2020.  Studiestart för de som blivit antagna blir 24 februari.

Studiestart 27 april 2020

Samma process för antagning gäller även för den här starten. Du måste först gå på Växjölöftets obligatoriska informationsmöte som äger rum 24 februari 2020

Ansökningsperioden är sedan öppen mellan 24/2- 20/3 och du ansöker via Växjölöftet. För att du ska kunna få svar på dina frågor samt får information om utbildningen är du välkommen att besöka våra öppna hus som är särskilt inriktade på vård och omsorg. Dessa äger rum:

 • Torsdag 27 februari kl 17.30, Nygatan 4
 • Tisdag 3 mars kl 17.30, Nygatan 4

Antagningsintervjuer kommer att hållas under mars månad.

Fler möjliga kurser att läsa i klassrum från augusti 2019

I augusti börjar vår nya engelska lärare och det innebär att från och med augusti kommer du att ha möjlighet att läsa ytterligare fler kurser i klassrum på Hermods i Växjö. Följande kurser kan du läsa i klassrum och dessa är sökbara från och med nu:

Kurserna kommer även att vara möjliga att läsa på distans.

Stephen Compton - engelska lärare på Hermods i Växjö!

Hör vår engelska lärare Stephen Compton berätta om sig själv och vad du kan lära dig hos Stephen i våra engelska kurser.

Gymnasiala kurser i klassrum

Hermods i Växjö erbjuder nu även undervisning på plats i våra lokaler på Nygatan 4. Följande gymnasiekurser kan du läsa i klassrum, dagtid i Växjö.

Grundläggande kurser i klassrum

Hermods i Växjö erbjuder nu möjligheten att läsa följande kurser i klassrum.

 • Geografi
 • Historia
 • Samhällskunskap
 • Svenska som andraspråk, nationell delkurs 1-4
 • Svenska, nationell delkurs 1-4
 • Religion
 • Matematik nationell delkurs 1-4
 • Grundläggande kurs i samhällsorienterande ämnen, inledande kurs
 • Grundläggande kurs i samhällsorienterande ämnen, fortsättningskurs 
Tillbaka till Växjö

Hermods

Samordnare

Edina Bujor

Hermods

Vuxenutbildning

Komvux Växjö
Nygatan 4
352 33 Växjö

Utbildningsledare

Hermods

Vuxenutbildning

Komvux Växjö
Nygatan 4
352 33 Växjö

Utbildningsledare

Hermods

Hermods

SFI Växjö

Nygatan 4
352 33 Växjö

Utbildningsledare