Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Sfi i Växjö

Växjö

Välkommen till Hermods Sfi i Växjö!

På Hermods Sfi i Växjö kan du ta första steget till din nya framtid i Sverige. Studera sfi på dina villkor med hjälp av hängivna lärare och modern teknik. Över 5000 personer studerar sfi på Hermods idag. Det kan du också göra - ta chansen!

På Hermods i Växjö kan du läsa sfi både i klassrum och på distans om du vill jobba samtidigt som du studerar! Även om du läser på distans så är du alltid välkommen att komma till skolan och delta i lektionerna där om du vill det.

I Växjö erbjuder vi:

Sfi kurs 1a
Sfi kurs 1b
Sfi kurs 1c
Sfi kurs 1d
Sfi kurs 2b
Sfi kurs 2c
Sfi kurs 2d
Sfi kurs 3c
Sfi kurs 3d

Introduktion och studier

Första steget för att börja studera sfi är ett samtal för att ta reda på ditt mål med dina studier, dina kunskaper, hur din livssituation ser ut och vad du vill i framtiden. Utifrån det skapas din studieplan som du studerar efter. Dina studier är individuella och lärarledda lektioner kombineras med delar som du gör hemifrån via din dator.

På plats i våra lokaler finns vår utbildningsledare som du träffar under din första tid, vars uppgift är att hjälpa dig att få en bra start och att komma igång med dina studier på Hermods. Efter din grundliga introduktion kan du börja resan mot att nå dina mål tillsammans med din lärare och även dina kurskamrater.

Efter studierna

Hos Hermods i Växjö kan du fortsätta att studera grundläggande och gymnasial vuxenutbildning när du är klar med dina sfi-studier.  Du kan fortsätta dina studier på distans via utbildningsplattformen Novo men vi erbjuder även kurser i klassrum. Väljer du att läsa på distans finns möjligheten att få handledning och hjälp med dina studier av lärare på plats här i Växjö. 

Öppet hus

Varje fredag mellan kl. 10.30–11.30 har vi Öppet Hus i våra lokaler på Nygatan 4. Då får du veta mer om hur det är att studera på Hermods i Växjö och se dig om i våra lokaler. Du får även träffa vår rektor, vår utbildningsledare och våra lärare. Om du har några frågor om dina studier kan du ställa dem direkt till vår personal på plats.

Ansökan

Ansöker till sfi på Hermods i Växjö gör du via Växjölöftet vuxenutbildning. Du kan även besöka dem på Kronobergsgatan 18.

Sociala medier

Hermods sfi Växjö finns även på Facebook. Följ oss gärna där för information och för att hålla dig uppdaterad om vad som är på gång i vår verksamhet. 

Tillbaka till Växjö

Hermods

Stöd och matchning

Norra järnvägsgatan 12
352 30 Växjö

Yrkessvenska Växjö

Norra järnvägsgatan 12
352 30 Växjö

Kontaktperson

Hala Mohsin Salih

Hermods

Vuxenutbildning

Norra Järnvägsgatan 12
352 30 Växjö

Utbildningsledare

Hermods

Vuxenutbildning

Norra Järnvägsgatan 12
352 30 Växjö

Utbildningsledare

Hermods

Hermods

SFI Växjö

Norra Järnvägsgatan 12
352 30 Växjö

Utbildningsledare